A Granada edzőt váltott

2015. May 2. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

A 19. helyen álló Granada a Primera División utolsó négy fordulójára ismét edzőt váltott, hátha így megmenekül a kieséstől. A szezont még Joaquín Caparrós irányításával kezdte meg a csapat, de miután a bajnokságban az utolsó helyen állt, a kupából pedig 6-1-es összesítéssel búcsúztatta a Sevilla, január 16-án menesztette a vezetőség.

Generic

Ideiglenesen három napig Joseba Aguado irányította a csapatot, majd jött az Atlético Madrid egykori válogatott kapusa, Abel Resino, de vele is csak két győzelem jött össze 15 bajnokin. A csütörtöki, hazai pályán az Espanyoltól elszenvedett 2-1-es vereség volt az utolsó csepp a pohárban, Resinónak is mennie kellett.

“A klub továbbra is bízik a bennmaradás kivívásában, ezért az a döntés született, hogy az utolsó négy bajnokinak új edzővel vágunk neki” – áll a klub hivatalos közleményében.

Az új edző José Ramón Sandoval lett, aki sohasem futballozott, de 28 évesen már edzőként dolgozott. Az amatőr időszak után 2006-ban a Getafe B csapatánál vállalt munkát, aztán jött a Rayo Vallecano B csapata, és 2010-12 között már az első csapat menedzsere lett. 2012 és 2014 között a Sporting Gijón edzette, pont egy éve csapat nélkül állt.

A 46 éves szakember pénteken tartotta az első edzést, vasárnapi pedig már fontos bajnoki mérkőzés vár rá a Getafe ellen. A hazaiak győzelmére 23/20 az odds, a döntetlenre 23/10, míg a vendég Granada sikerére 13/5 szorzóval lehet fogadni. A két csapat őszi mérkőzése 1-1-es döntetlent hozott, a Granada a legutóbbi három egymás elleni találkozás során nyeretlen maradt, utoljára 2013. június 1-jén győzött, hazai pályán 2-0-ra.

A bennmaradáshoz óriási bravúr kellene, a 17. helytől hatpontnyira lévő együttesre ugyanis az utolsó három körben még a Córdoba és a bajnoki címvédő Atlético Madrid vár otthon, és lesz egy San Sebastian-i vendégszereplés is a Real Sociedadnál.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply