A Fiorentina vezetőedzője, Sousa elismeri Montellát

2016. April 3. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Paulo Sousa
A Fiorentina vasárnap a Sampdoriát látja vendégül az olasz bajnokságban, a firenzeiek mestere elődjét, a genovaiak jelenlegi mesterét dicsérte.

A Fiorentina és a Sampdoria hasonló célokkal vágott neki a szezonnak, ám a két észak-olaszországi egyesület teljesen más idényt fut. A firenzeiek Paulo Sousa vezetésével a nemzetközi porondon is bizonyítani tudott, addig a genovaiakat folyamatosan a kiesés réme fenyegeti.

A Fiorentina az Európa Ligában a nyolcaddöntőig jutott, és csak a remek formában lévő Tottenham tudta megállítani, ugyanakkor a nemzetközi kupából való kiesés óta nem tudott nyerni a bajnokságban, négy meccsen szerzett három pontjával visszacsúszott a negyedik helyre.

A Sampdoria ugyanakkor a 15. helyen tanyázik, és bár két bajnoki győzelemmel javítani tudott helyzetén, ám március közepén ismét botlott, így nem tudta megerősíteni a helyét. A két csapat vasárnapi összecsapásának így van tétje: a Fiorentinának a dobogóért, a Sampdoriának a felzárkózásért lenne szüksége a három pont megszerzésére.

A két csapat őszi összecsapását a firenzeiek nyerték idegenben 2-0-ra.

“A Samp elleni győzelem fontos mérföldkő volt a szezonunkban, bizonyította, hogy jó úton járunk” – mondta Paulo Sousa, akinek csapatát tavaly még a leendő ellenfél vezetőedzője, Vincenzo Montella irányította. A Videoton egykori mestere elismerően beszélt kollégája egykori és jelenlegi munkájáról.

“A Samp sokat fejlődött, miután Montella váltott a védelemben, amely sokkal stabilabbá vált. Arra számítok, hogy az ellenfél átadja a játékot, hogy az ellentámadásokra koncentráljon” – jelentette ki Sousa.

A Fiorentina sikerére a szorzó 1.61, a döntetlenre 3.80, a Sampdoria győzelmére 6.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply