A finnek elleni Eb-selejtezőről szól minden

2015. June 2. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint most az a legfontosabb, hogy csapata a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljön a jövő szombati, finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőre, és a litvánok elleni pénteki felkészülési mérkőzést is ennek rendeli alá.
Dárdai Pál

Budapest, 2015. június 2. Dárdai Pál szövetségi kapitány (elöl) és Sallói István, a válogatott játékosmegfigyelője a június 5-i magyar-litván barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Ferenc Stadionban 2015. június 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Azonosító: D__AS20150602006

“Nyerni szeretnénk, jól is szeretnénk játszani, de számomra most a fizikai felkészítés a legfontosabb” – nyilatkozta a Puskás Ferenc Stadionban rendezett keddi tréninget követően a kapitány, majd hozzátette: nem zavarja, ha a litvánok elleni találkozó nem úgy sikerül, ahogy szeretnék, ugyanis a finnek elleni összecsapás mindennél előrébb való.

Dárdai elmondta, a litvánok elleni debreceni találkozó “egyfajta szinten tartás a játékosoknak, akik így mégis egy éles mérkőzéssel készülhetnek egy szép stadionban, kiváló szurkolók előtt, akiknek meg kell felelni.”

Megjegyezte, várhatóan ezúttal is – ahogyan azt az oroszok elleni novemberi barátságos mérkőzésen tette – két különböző felállásban küldi majd pályára csapatát a két félidőben.

A finnek elleni Eb-selejtezővel kapcsolatban hangsúlyozta, mindenképpen nyerni szeretnének Helsinkiben, ugyanis csak ebben az esetben értékes igazán a legutóbb, a görögök ellen megszerzett egy pont. Ebben az esetben, mint mondta, “mindenkit leszakítanánk”, és csak a magyarokat megelőző románokkal, valamint északírekkel kell majd versenyezni.

Gera Zoltán kisebb sérüléssel bajlódik, így kedden különmunkát végzett, de várhatóan hamarosan visszatérhet.

“Nagyon jól érzem most már magam, szerintem szerdán vagy csütörtökön csatlakozom a csapathoz, de a legfontosabb a finn meccs” – nyilatkozta a Ferencváros 36 éves támadója. Hangsúlyozta, vélhetően pályafutása utolsó selejtezősorozatában szerepel, és nagyon szeretné kiharcolni a válogatottal, hogy ott lehessen egy nagy nemzetközi tornán.

“Persze, semmit nem adnak ingyen” – tette hozzá.

Hosszú idő után tért vissza a nemzeti csapatba Németh Krisztián, aki jól kezdte a szezont az észak-amerikai bajnokságban érdekelt Kansas City együttesében. Mint elmondta, úgy érzi, tanult a múltban elkövetett hibáiból, ráadásul most jól sikerült a felkészülése, és az edző bizalmát is élvezi, ez pedig jót tesz a játékának.

A magyar válogatott pénteken a debreceni Nagyerdei Stadionban fogadja a litvánokat, majd június 13-án Helsinkiben a finnek ellen lép pályára.

Varga József; Juhász Roland

Budapest, 2015. június 2. Juhász Roland (b) és Varga József a június 5-i magyar-litván barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Ferenc Stadionban 2015. június 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Azonosító: D__AS20150602008

sgg \ spi \ sag

MTI 2015. június 2., kedd 12:40

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply