A Dortmund középpályása, Sven Bender új szerződést kapott

2016. February 24. Wednesday in Hírek, UEFA Európa Liga

Sven Bender
Bár Sven Bender szerződése eredetileg csak jövő nyáron járt volna le, a Borussia Dortmund középpályása nem várt, és már most hosszabbított.

Az új szerződés további négy évig, 2021-ig köti Bendert a sárga-feketékhez. A hétszeres német válogatott Bender pályafutása kezdetén játszott az Unterhachingban, majd 2002-től az 1860 Münchenben, mielőtt 2009-ben a Dortmundhoz igazolt volna. A Dortmunddal kétszer lett német bajnok, a német kupát egyszer, a német Szuperkupát kétszer nyerte meg.

“Szeretném megköszönni Hans-Joachim Watzke elnöknek, Michael Zorc sportigazgatónak és Thomas Tuchel edzőnek, hogy bíztak bennem. Mielőtt megszületett volna a döntés, nagyon jó megbeszélést folytattunk egymással. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a jövőben is viselhetem a sárga-fekete mezt. Boldog lennék, ha az elkövetkező hetekben más csapattársak is követnék a példám” – nyilatkozta a Dortmund honlapján Bender. Az ő hosszabbítását megelőzően már a rutinos, 35 éves kapus, Roman Weidenfeller is aláírt egy új szerződést, amely 2017 nyaráig szól.

Bender, akinek ikertestvére Lars a Leverkusenben játszik, a mostani Bundesliga-szezonban 11 meccsen jutott szóhoz, és összesen 567 percet töltött a pályán, ami azt mutatja, hogy a korábbi évekkel ellentétben már nem számít alapembernek, a 11 meccséből csak hatszor volt kezdő. A Dortmundnak a bajnokságban 12 körrel a vége előtt 8 pont a hátránya a Bayern Münchennel szemben, ami nem biztos, hogy ledolgozható, az Európa Ligában viszont jók az esélyei a csapatnak a 16 közé jutásra, mivel kétgólos előnyt sikerült összehozni a Porto ellen. A portugálok a kupaidényt még a Bajnokok Ligájában kezdték meg, de átkerültek az Európa Ligába, miután csak harmadikok lettek a csoportban a Chelsea és a Dinamo Kijev mögött.

A csütörtöki visszavágón a Porto győzelmére a szorzó 3.40 az odds, a döntetlenre 3.60, a Dortmund sikerére 2.20.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply