Nem megy az Atletico Madridnak a hollandok ellen

2016. February 24. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Angel Correa
A nagy rangadókon túl is van élet a Bajnokok Ligájában, ezt igazolhatja majd szerdán a holland PSV és a spanyol Atlético Madrid párharca.

A két csapat korábban egyszer találkozott a legrangosabb európai kupasorozatban, a 2008-2009-es idényben, amikor az Atlético Eidhovenben 3-0-ra, hazai pályán 2-1-re győzött a PSV ellen a csoportkörben. A holland csapat 2007 óta először érte meg a tavaszi folytatást a BL-ben, akkor az angol Arsenalon még 2-1-gyel túljutott a nyolcaddöntőben, de a szintén angol Liverpool 4-0-s összesítéssel megállította.

A PSV a mostani BL-sorozatban tökéletes mérleggel zárt hazai pályán, a Manchester Unitedet és a CSZKA Moszkvát 2-1-re, a Wolfsburgot 2-0-ra győzte le hazai pályán, így a csoportkör végére összeszedett 10 pontból kilencet otthon gyűjtött össze. amivel második lett a Wolfsburg mögött. Spanyol ellenfelekkel szemben viszont nincs túl jó mérlege az eindhoveni csapatnak, amely a 24 találkozóból csak négyet tudott megnyerni tíz-tíz döntetlen és vereség mellett.

Az Atlético megnyerte a C csoportot, és ehhez az is kellett, hogy idegenben veretlen maradjon, győzni tudott a Galatasaray és a Benfica otthonában (0-2, illetve 1-2), és 0-0-ra végzett az újonc Asztana otthonában. Ami óvatossá teheti a madridiakat, hogy a holland ellenfelekkel szemben eddig mind a négy párharcot elvesztették, kétszer az Ajax, kétszer pedig a Groningen miatt estek ki.

A PSV vezeti a holland bajnokságot, ahol szeptemberben veszített utoljára meccset, és az utolsó nyolc bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. Az Atlético második a Primera Divisiónban, hátránya nyolc pont a Barcelonával szemben, úgyhogy a bajnoki címről lassan kénytelen lesz lemondani.

A szerdai BL-nyolcaddöntőben a PSV győzelmére a szorzó 5.25, a döntetlenre 3.40, az Atlético sikerére 1.85.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply