A Dortmund ellen mérkőzik meg Klopp

2016. March 19. Saturday in Hírek, UEFA Európa Liga

Jurgen Klopp
Valószínűleg mindkét fél szerette volna elkerülni a másikat, mégis összeállt a Borussia Dortmund és a Liverpool egymás elleni csatája az Európa Ligában.

Érdekesen alakult az EL negyeddöntőjének sorsolása, legalábbis abból a szempontból, hogy a két legpatinásabb klub, a Liverpool és a Dortmund egymást kapta ellenfélnek. Bogdán Ádám, a Liverpool magyar kapusa péntek reggeli nyilatkozatában nem titkolta: Jürgen Klopp, az angolok vezetőedzője nem szívesen kerülne össze volt csapatával, a legoptimálisabb forgatókönyv az lenne, ha a Pool úgy jutna el a döntőig, hogy ne akadjon össze a németekkel.

Ehhez képest már a négy közé jutásért is Klopp volt együttesét kellene legyűrniük a vörös ördögöknek, akik az idény hajrájára kezdenek formába lendülni. Legutóbbi három bajnokijukon kilenc pontot szereztek, és immár a BL-selejtezőt érő negyedik hely sem tűnik elérhetetlennek, ez is a célja a csapatnak.

A Dortmund ezzel szemben stabilan tartja második pozícióját a Bundesligában, az eredményei igencsak meggyőzőek, és az Európa Ligában is magabiztosan jutott el a legjobb nyolc közé.

Akárcsak a BL-ben, az EL-ben is rendeznek egy spanyol házicsatát, az Athletic Bilbao a Sevillával küzd meg a négy közé jutásért. A Laziót búcsúztató Sparta Praha a harmadik spanyolt, a Villarrealt kapta, míg a Sporting Braga a Sahtar Donyeckkel csatázik az elődöntőért.

Az EL-negyeddöntő párosítása:

Sporting Braga – Sahtar Donyeck
Villarreal – Sparta Praha
Athletic Bilbao – Sevilla
Borussia Dortmund – Liverpool

A Borussia Dortmund végső EL-diadalára a szorzó 2.62, míg arra, hogy végül a Liverpool nyeri a sorozatot, 7.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply