A csúcsra tör Benítez

2015. May 14. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Rafael Benitez
Rafa Benítez, a Napoli futballcsapatának edzője, nem adta fel álmát, hogy az örökranglistán utolérje Giovanni Trapattonit, aki pályafutása során háromszor is el tudta hódítani aktuális csapatával – 1977-ben és 1993-ban a Juventusszal, 1991-ben az Interrel – az UEFA-kupát.

Benítez jelenleg kettő sikernél tart, 2004-ben a Valenciával UEFA-kupát, 2013-ban a Chelsea-vel Európa Ligát nyert, jelenleg pedig a Napolival az elődöntő visszavágójára készül. Az olaszok papíron könnyű ellenfelet kaptak, de a Dnipro ellen hiába játszottak óriási fölényben egy hete, egyedül David López tudott gólt szerezni, és miután a 80. percben Jevgen Seleznyov egyenlített, meleg lesz az ukrajnai visszavágó.

Ugyan a csoportkörben a szintén olasz Inter és az azeri Qarabag 1-0-ra nyerni tudott Ukrajnában, az esélytelennek tartott Dnipro végül csak elvergődött a legjobb négy közé. És van már tapasztalata a nápolyiak ellen: a 2012-13-s EL-csoportkörben 3-1-re nyert ellen Ukrajnában

A Napolinak mindenképpen gólt kell szereznie a továbbjutáshoz, ha sikerülne bejutni a május 27-i, varsói döntőbe, akkor 1989 után először játszhatna európai kupafinálét. Akkor a Diego Maradona vezette együttes megnyerte az UEFA-kupát a Stuttgart ellen.

A Dnipro csütörtök esti győzelmére 7/2 az odds, a döntetlenre 13/5, míg a Napoli idegenbeli sikerére 10/11 szorzóval lehet fogadni. A felek nem a legjobb főpróbákon estek át, a Dnipro a hét végén hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Zorja csapatától, míg az olaszok a sereghajtó és kieső Parma otthonában csupán 2-2-es döntetlenre voltak képesek.

Miron Markevich edző szerint azonban ez az eredmény nem lesz hatással az Európa Liga-teljesítményre,

“Beszéltem a csapattal, megnyugtattak a játékosok, hogy ezúttal nem okoznak nekem ilyen sokkot. Szóval remélem, hogy a Napoli ellen más lesz a helyzet” – mondta Markevich, aki nem számíthat sérült játékosára, Jevgenyij Sakovra.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply