A Chelsea belga csatárt vesz

2016. June 30. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Generic
A Belgium elleni Eb-nyolcaddöntő óta ismerős lehet nekünk is Michy Batsuayi neve, a 22 éves csatár ugyanis az utolsó negyedórára szállt be ellenünk, és első labdaérintésével gólt szerzett, amivel gyakorlatilag el is döntötte a párharcot.

Batshuayi az előző idényt az Olympique Marseille-ben töltötte, és jól ment neki, 36 bajnokin 17-szer volt eredményes, amivel csapata házi gólkirálya lett, a góllövőlistán pedig csak Zlatan Ibrahimovic, Alexandre Lacazette és Edinson Cavani előzte meg.

Batshuayi 2014 nyarán 6 millió euróért érkezett a Marseille-hez a Standard Liégetől, amellyel 2011-ben megnyerte a belga kupát, a bajnokságban pedig kétszer lett ezüstérmes. A fiatal csatár a Marseille-jel idén kupadöntőt játszhatott, amelyben gólt is szerzett, de az Ibrahimovic, Cavani páros által repített PSG 4-2-re győzött. Könnyen lehet, hogy a kupaezüsttel köszön el a francia kikötővárostól a belga támadó, ugyanis Angliából két klub is élénken érdeklődött iránta, és úgy tűnik, a Crystal Palace-Chelsea versenyfutásból utóbbi kerül ki győztesen.

A francia sportnapilap, a L’Équipe most azt írja, a Chelsea 40 millió eurót is hajlandó lenne letenni Batshuayiért, aki öt évre költözhet Londonba, és szerdán fogják hivatalosan is bejelenteni a leigazolását. Pedig a Crystal Palace is mindent megtett, 38 millió eurót ajánlott érte, de Batshuayi ezt visszadobta, amit meg is tudunk érteni, hiszen a Chelsea igazi nagycsapat, annak ellenére, hogy az előző idényben csak a 10. helyen zárt.

A Kékeket a nyártól Antonio Conte irányítja majd, aki jelenleg még az olasz válogatottal készül a németek elleni negyeddöntőre. A belgák pedig legközelebb a torna egyik meglepetéscsapata, Wales ellen lépnek pályára az elődöntőbe jutásért. Wales győzelmére a szorzó 6.00, a döntetlenre 3.60, Belgium sikerére 1.72.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply