Megkapta új edzőjét a Milan

2016. June 30. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Vincenzo Montella
A Milan ismét új edzővel kezdi az idényt, miután kiderült, hogy Vincenzo Montella váltja a Sinisa Mihajlovic távozása után kinevezett Cristian Brocchit.

A 42 éves Montella két évre írt alá a piros-feketékhez, akik az előző idényben a hetedik helyen zártak, ami azt jelenti, hogy lemaradtak a nemzetközi kupaszereplésről. Új klubjánál állítólag 2 millió eurót fog keresni évente, és nagy kérdés, milyen keret áll majd a rendelkezésére, mivel a tavalyi csapatból várhatóan többen is távozni fognak.

Montella játékosként az Empoliban kezdte pályafutását, majd játszott mindkét genovai csapatban, mielőtt a Romához igazolt, ahol a legnagyobb sikereit aratta, a Farkasokkal 2001-ben bajnok volt, és kétszer bejutott a kupadöntőbe. Edzőként a Roma U15-ös csapatánál kezdett dolgozni 2011-ben, majd átvette a felnőttcsapatot is, amikor Claudio Ranierit menesztették. A Románál azonban csak pár hónapig maradt, mert Luis Enriquét nevezték ki a helyére, de nem maradt állás nélkül, mert a Catania leszerződtette.

A szicíliai csapatnál mindössze egy szezont töltött, de a szurkolók elégedettek lehettek vele, mert a Catania megelőzte a nagy vetélytárs Palermót, és 11. helyen zárt. 2012 nyarán már a Fiorentina mutatta be az edzőjeként Montellát, aki háromszor is negyedik helyezett lett a Violákkal. Legutóbbi klubja a Sampdoria volt, amelyet tavaly novemberben vett át, de a genovai klub nem futott jó idényt, csak a 15. helyre ért oda.

Montella 1999 és 2005 között 20 alkalommal szerepelt az olasz válogatottban, amelyben három gólt szerzett, tagja volt annak a csapatnak, amely a 2000-es Eb-n ezüstérmes lett. Az olasz csapat a mostani Eb-n a legjobb nyolc között jár, ahol Németország lesz az ellenfele. A német győzelemre a szorzó 2.25, a döntetlenre 3.00, az olasz sikerre 4.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply