A Barcelona nem lazít

2016. January 2. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Luis Enrique
A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique szerint nem szabad lazítani, ugyanolyan elánnal kell nekivágni az Espanyol elleni összecsapásnak, mint a Real Betis elleninek.

Fantasztikus játékkal búcsúztatta a 2015-ös évet a Barcelona, hiszen 4-0-ra kiütötte a Betist a bajnokság 17. fordulójában. Az újév első tétmeccsét január 2-án játssza Enrique legénysége, méghozzá a városi rivális Espanyol otthonában. A szakember nem dől hátra a jó forma ellenére sem, sőt, még jobb teljesítményre sarkallja játékosait.

“Nem élek az álmaimban, ez az év már a múlté” – mondta Enrique klubja hivatalos honlapjának. “Most már csak a 2016-ös esztendő érdekel, és az, hogy még jobbak legyünk. Ez az, amire egy profi törekszik. Mindenki lehet jobb: a játékosok, az edzők, az összes alkalmazott, aki ennél a klubnál dolgozik. Nagyon kicsi a különbség Európa legjobb egyesületei között, éppen ezért keményen kell dolgozunk.”

A szombati találkozón minden bizonnyal minden szem Lionel Messire fog szegeződni, aki 500-ik tétmeccsére készül a katalánok szerelésében. A 425 gólnál tartó argentin klasszis éppen az Espanyol ellen debütált a felnőtt csapatban még 2004-ben, 17 évesen. Azóta ő lőtte a legtöbb gólt az Espanyolnak a klub történetében, szám szerint 13-at, a legutóbbi 12 Barca-gólból, melyet riválisának lőtt csapata, pedig hatot vállalt.

Mégsem írhatjuk le a másik barcelonai alakulatot sem, ugyanis az Espanyol a legutóbbi négy bajnokiján nem kapott ki hazai pályán – igaz, egy másik sztárcsapattól, a Real Madridban szeptemberben egy hatost kapott.

Az Espanyol győzelmére a szorzó 15.00, míg a döntetlenre 7.00, a vendég Barcelona sikerére pedig 1.20.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply