A Barca Arda Turan szerepeltetésében bízik

2015. September 23. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Arda Turan
Rafinha Alcantara egy hete, a Roma elleni BL-mérkőzésen csak másfél percet töltött a pályán, amikor Radja Nainggolan durva becsúszása miatt le kellett cserélni.

A 22 éves középpályás térdsérülést szenvedett, a műtét után a klub vezetői megerősítették, hogy legalább hat hónap kihagyás vár rá. A játékost a csapaton belül kell pótolnia a Barcának, mert december 31-ig az átigazolási tilalom miatt nem szerződtethetnek új futballistát.

A katalánok kiskaput szeretnének találni, és minden követ megmozgatni, hogy a spanyol és a nemzetközi szövetségnél meghallgatásra találjon a kérelmük. A tavaly a klubot a FIFA két átigazolási szezonból is kizárta, így hiába sikerült megegyezni Arda Turannal és Aleix Vidallal, a két futballista csak januártól játszhatna először a klub színeiben.

A jogászok szerint azonban a két átigazolási szezon nem naptári évet takar, értelmezésük szerint a büntetés augusztus 31-én lejárt. Luis Enrique szerint a klub a legjobb megoldást keresi, de a döntés a FIFA kezében van. “Amennyiben engedélyt kapnánk, mindkét játékos azonnal bevethető lenne” – tette hozzá.

Az biztos, hogy a Celta Vigo elleni bajnokin még erre nem kerül sor. A mérkőzés rangadónak számít, a hazaiak három győzelemmel és egy döntetlennel a negyedik helyen állnak, míg a Barcelona egyetlen százszázalékos csapatként vezeti a Primera Divisiónt. A Celta győzelmére 6.50 a szorzó, a döntetlenre 4.50, míg a Barcelona idegenbeli sikerére 1.50.

A Barcánál Gerard Piqué letöltötte négymérkőzéses eltiltását, így újra játszhat, de a keret tagja lesz a Barcelona B 20 éves középpályása, Gerard Gumbau is, aki vasárnap a Levante ellen csereként már bemutatkozott az élvonalban.

Forrás: Unibet

Leave a Reply