12 év után nyert Szuperkupát a Real Madrid

2014. August 13. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Carlo Ancelotti
Egy pillanatnyi esélyt sem hagyott a Sevillának a Real Madrid labdarúgócsapata a keddi, cardiffi európai Szuperkupa-döntőben. Az összspanyol fináléban végig a Bajnokok Ligája-győztes Real fölénye érvényesült, játékosai többet birtokolták a labdát, veszélyesebb támadásokat vezettek, Gareth Bale és Christian Ronaldo pedig minden megmozdulásával megoldhatatlan feladat elé állította a védőket.

 

Az első gólra 30 percet kellett várni, akkor a walesi szélső – aki szülővárosában lépett pályára – tökéletes, 30 méteres beívelését Ronaldo közelről segítette a hálóba (1-0). A Sevilla a szünetben sem tudta rendezni sorait, a 49. percben ismét Ronaldo villant, aki Karim Benzemától kapott jó indítást és 16 méterről nagyon kilőtte a bal sarkot (2-0). A madridiak végül 2-0-ra nyertek, és 2002 után ismét megnyerték a címet.

“Ha azt nézzük, mennyire kevés idő volt a közös felkészülésre, akkor kifejezetten jól futballoztunk” – nyilatkozta a lefújást követően Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz edzője. “Minőségi emberekből álló együttesem van, szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen fantasztikus játékosok edzője lehetek. Ahhoz, hogy minden téren versenyképesek legyünk, muszáj lesz forgatnom a keretet.”

A csapatra legközelebb augusztus 19-én, kedden vár tétmérkőzés, akkor az Atlético Madrid elleni spanyol Szuperkupa-fináléban lesz érdekelt. A Real győzelmére 1.50 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a bajnok Atlético sikerére 6.00 szorzóval lehet fogadni.

A mérkőzés hőse a pályafutása első Szuperkupa-győzelmét ünneplő Cristiano Ronaldo elmondta, a néhány hónapja még sok gondot okozó térdsérülése végleg a múlté. “A gól nagy önbizalmat adott nekem, sokkal intenzívebben játszottunk, mint az ellenfél, így megérdemelten nyertünk, és visszük haza a kupát.”

A Sevilla szakvezetője, Unai Emery csak annyit nyilatkozott, tudta, hogy erős ellenféllel kerülnek szembe, de miután támadásban hiányzott a plusz, és nem voltak a játékosok kellően agresszívak, nem is lehetett más a vége, mint vereség.

Forrás: Unibet

Leave a Reply