by

Nem érné be Storck az egy ponttal

2016. June 18. Saturday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Gera Zoltán
Nem túlzás kimondani azt, hogy Magyarországon euforikus hangulat fogadta az osztrákok legyőzését, hiszen a csapat 44 év után először szerepel az Európa-bajnokságon, és Gera Zoltánék remek produkcióval tértek vissza az európai futball nagy tornájára.

A következő feladat szombaton következik, amikor a magyar csapatra az az Izland vár, amelyik az első körben szintén meglepetést okozott, mivel döntetlent játszott Portugáliával.

Az első meccsen a másfél éves góltalanságát megtörő Szalai Ádám azt mondta, tisztában vannak azzal, milyen nagy kihívás vár rájuk, hiszen Izland már a selejtezők során bizonyította, hogy nagyon egyben van, amikor Törökországot és Hollandiát is maga mögé utasította a csoportban.

Szalai szerint a magyar csapatot az egység repítette ilyen messzire és nagyon fontos, hogy Izland ellen is egységes legyen a válogatott. “A pontrúgásaik nagyon veszélyesek és fizikálisan nagyon erősek” – dicsérte a csatár a szombati ellenfelet.

Az első meccset a kispadról követő Elek Ákos ehhez annyit tett hozzá, hogy nem szabad átvenniük az izlandiak stílusát, csak saját magukra kell figyelniük. Eleknek jó emlékei lehetnek az izlandiakról, hiszen egyetlen válogatottbeli gólját 2011-ben Izlandnak lőtte, akkor 4-0-ra győzött a magyar csapat barátságos meccsen.

Bernd Storck szövetségi kapitány azt magyarázta, el kell felejteniük az osztrákok legyőzését, és tiszta lappal kell nekimenniük a második találkozónak. A német edzőtőtől megkérdezték, elégedett lenne-e egy döntetlennel, de erre ő azt felelte, nem a stílusa az egy pontra játszani. Storck azt is elmondta, tisztában van azzal, hogy az első körben aratott győzelme miatt óriásiak az elvárások otthon, de a csapatnak most szerénynek kell maradnia, ugyanakkor a játékosoknak hinniük kell magukban.

Az izlandi győzelemre a szorzó 2.70, a döntetlenre 3.10, a magyar sikerre 3.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply