by

Lukakut nem cserélné el Martinez

2015. December 1. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Romelu Lukaku
Az angol Premier League-ben szereplő Everton menedzsere, Roberto Martinez teljesen elégedett támadója, Romelu Lukaku formájával és hozzáállásával.

A hétvégén Jamie Vardy, a Leicester City csatára zsinórban 11. bajnoki meccsén is eredményes tudott lenni, átadva a múltnak Ruud van Nistelrooy rekordját. Vardy 14 találattal vezeti a góllövőlistát, megelőzve a második, tízgólos Lukakut. Martinez ennek ellenére semmi pénzért nem cserélné le a belga óriást, aki kedden a Middlesbrough elleni angol Ligakupa-meccsen növelheti tovább góljainak a számát – ebben a sorozatban kétszer volt eredményes.

“Nem hinném, hogy bármikor is kérdéses volt-e, de Romelu tökéletesen illik a csapatunkba” – mondta a spanyol szakember. “Ő egy olyan csatár, aki bármit képes megoldani. Amolyan régi típusú csatár, de a labdával is gyors, a kapu előtt pedig könyörtelenül kihasználja helyzeteit. Góljainak a száma önmagáért beszél, éppen ezért áldoztunk rá rengeteg pénzt. Romelu egy veszélyes futballista, aki mindig felkészül megfelelően az előtte álló meccsre.”

A liverpooli kékek 14 forduló után a kilencedik helyen állnak a bajnokságban, 21 pontot szereztek. A csapat jó formában van, öt tétmeccs óta nem talált legyőzőre. Sok gólt is lőnek Lukakuék, mert a Sunderlandnek hat, az Aston Villának négy, a Bournemouth-nak pedig három alkalommal köszöntek be – igaz, utóbbi ellen csak egy pontot szereztek.

A Middlesbrough sem panaszkodhat, második a Championshipben. Bár a Hull Citytől 3-0-ra kikapott, a Queens Park Rangers, a Huddersfield Town, a Rotherham United és a Charlton Athletic sem tudta bevenni a kapuját. A Manchester United sem járt sikerrel, a Ligakupa előző körében így búcsúzni kényszerült – most a Boro pedig újabb élvonalbeli együttest ejthet ki.

A Middlesbrough győzelmére a szorzó 3.00, a döntetlenre 3.40, a vendég Everton sikerére pedig 2.50.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply