Zola lett a Cagliari edzője

2014. December 25. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Gianfranco Zola
Az olasz Serie A-ban szereplő Cagliari hivatalosan is bejelentette, Gianfranco Zola lesz a csapat menedzsere. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 48 éves szakember kontraktusa meddig érvényes.

 

Zola legutóbb egy évvel ezelőtt dolgozott menedzserként, akkor az angol másodosztályban szereplő Watford trénere volt. Az egykori kiváló játékos, aki legsikeresebb éveit a Parmában és a Chelsea-ben töltötte, azt a Zdenek Zemant követi a Cagliari kispadján, akivel az együttes legutóbbi 11 tétmeccséből mindössze egyet tudott megnyerni.

Zola segítője Pierluigi Casiraghi lesz, aki 15 alkalommal lépett pályára a Chelsea-ben, majd vissza kellett vonulnia súlyos sérülése miatt.

“Örömmel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy az együttes új edzői nemzetközi tapasztalataikat és győztes mentalitásukat is át akarják adni a klubnál dolgozóknak, illetve játékosainak” – olvasható a Cagliari honlapján. “Reméljük, hogy hozzáállásukkal minél előbb segíteni tudnak az együttesnek, aminek a szurkolók is örülni fognak.”

Zola játékosként összesen 312 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea-ben, nem kevés gólt szerezve és klublegendává válva. 2003-ban azonban visszatért Olaszországba, ahol két szezonon keresztül erősítette a Cagliarit. Itt sem maradt adós a gólokkal, 74 bajnokin 22 találatot szerzett, majd 2005-ben visszavonult.

A szardíniaiak pocsékul állnak a bajnokságban, hiszen jelenleg kieső helyen vannak. Január 6-án mutatkozhat majd be Zola a kispadon, méghozzá a Palermo otthonában – a szicíliaiak tizedik helyen állnak a húszcsapatos pontvadászatban, és jelenleg tíz ponttal van többjük, mint a Cagliarinak.

A Palermo győzelmére 1.83 az odds, míg a döntetlent 3.50, a vendég Cagliari sikerét pedig 4.33 szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply