Zidane első edzését hatezren látták

2016. January 6. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane csak egy napja mondhatja magát a Real Madrid edzőjének, de úgy tűnik, a klub szurkolóit máris sikerült maga mellé állítani.

Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Zidane-éra első, nyilvános edzésére hatezer szurkoló látogatott ki a Valdebebas-edzőközpontba.

Az edzés nagy hiányzója Gareth Bale volt, a walesi szélső izomfáradtság miatt külön edzett a társaktól, ő a konditeremben dolgozott a futballpálya helyett. A többiek viszont végigcsinálták az edzést, ahol több Castilla-játékos, így Ödegaard, Mayoral és Llorente is a “nagyokkal” készült.

A Real minden rezdülését figyelő spanyol média mellett számos francia újságíró is a helyszínen tartózkodott, hogy beszámoljanak Zidane első edzésének fontos momentumairól. A játékosként világ- és Európa-bajnok, valamint BL-győztes Zidane-nak négy napja van, hogy felrázza a csapatot, amely szombaton a Deportivo La Corunát fogadja a Bernabéu-stadionban. A francia edzőként is hű maradt a stílusához, vagyis a támadófutball feltétlen híve, és eddigi csapatánál, a Real tartalékcsapatának számító Castillánál a 4-2-3-1-es formációban küldte pályára a fiatalokat.

Zidane 57 meccsen irányította a Castillát, a mérlege: 26 győzelem, 17 döntetlen, 14 vereség, 88 rúgott, valamint 58 kapott gól. Első idényében a hatodik helyen végzett a spanyol harmadosztályban szereplő csapattal, a mostaniban pedig második helyen áll a Castilla féltávnál, négy pontra lemaradva az első Barakaldótól.

A Depor ellen debütálás előtt optimistává teheti Zidane-t a statisztika: az elmúlt idényben a Real otthon 2-0-ra, idegenben 8-2-re győzött a La Coruna ellen, amely pontot utoljára 2011 februárjában szerzett a madridiak ellen, győznie pedig utoljára 2008-ban sikerült, de akkor is hazai pályán, a Riazorban.

A szombati meccsen a Real győzelmére a szorzó 1.14, a döntetlenre 8.50, a Deportivo sikerére 15.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply