Időfutamhoz hasonlította Allegri a bajnokságot

2016. January 6. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Massimiliano Allegri
A Juventus hétszer győzött egymásután az olasz bajnokságban, és ezzel a címvédő megérkezett a dobogósok nyakára.

Ezt nem sokan gondolták volna, amikor a torinóiak a bajnokság első három meccsén mindössze egy pontot szedtek össze, és a későbbiekben is meglehetősen hullámzó volt a teljesítményük. Két fordulóval a féltáv előtt a Juve hátránya négy pont a listavezető Inter mögött, és kettő a Fiorentina, Napoli páros mögött.

A Juventusnak most 33 pontja van, és Massimiliano Allegri edző már tudja, hány pontot kell a csapatának begyűjtenie, hogy esélye legyen a címvédésre. “A tavalyi idényben az őszi fordulókban 46 pontot szereztünk, tavasszal pedig 41-et. Igaz, hogy korán bebiztosítottuk a scudettót, de idén szoros lesz a verseny, és legalább 82 pont kell a bajnoki címhez” – tekintette előre Allegri.

A Juventus edzője azt mondta, az elmúlt napokat azzal töltötték, hogy igyekeztek felfrissíteni a csapatot, hogy újult erővel vágjanak neki a nagy menetelésnek.

“Olyan ez mint egy kerékpárversenyen az időfutam, ha nagyobb tempót diktálsz, mint a rivális, aki előtted indult, akkor utoléred. Pár ellenfél mellett már elhaladtunk, de még mindig vannak előttünk, és remélem, őket is sikerül lehagyni, de ez nem megy egy meccs alatt. A bajnokság május 16-án fejeződik be, és az utolsó hat forduló lesz a döntő. Akkor kell ott lennünk az élbolyban” – mondta Allegri, aki megvédte a brazil középpályást, Hernanest, aki nyáron érkezett az Intertől, de egyelőre nem tudott meggyőző teljesítményt nyújtani.

A Juve az első 2016-os fordulóban a Veronát fogadja, és Hernanes ott van a keretben, ellentétben Andrea Barzaglival és Mario Mandzukiccsal. Az előző idényben a torinóiak 4-0-ra győztek hazai pályán, Veronában pedig 2-2 lett az eredmény.

A Juventus győzelmére a szorzó 1.18, a döntetlenre 7.00, a Verona sikerére 17.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply