Yaya Touré két hétre kidőlt

2014. April 16. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Yaya Toure

Először úgy tűnt, hogy Yaya Touré az egész szezonra kidőlhet, és veszélybe kerület a világbajnoki szereplése is, de kiderült, hogy a Manchester City elefántcsontparti középpályásának csak két hetet kell kihagynia.

 

Yaya Tourét korábban a barcelonai időszakából még úgy ismertük meg, mint a világ egyik legjobb védekező középpályása, ami nem is csoda, hiszen a 4-3-3-as játékrendszerben akkor az elefántcsontparti focista Xavival és Iniestával szerepelt együtt a középpályán, így főleg a védekezés jutott neki, hiszen a két spanyol klasszis építette már akkor is a katalánok támadásait. Aztán amikor Yaya Touré elkerült Angliába, a Manchester Cityhez, akkor elkezdték felismerni azt, hogy támadásban is rendkívül hasznos, ma pedig már a 30 éves focista a bajnoki címért küzdő Kékek legeredményesebb játékosa ebben a szezonban 18 góllal, igaz, hatot büntetőből lőtt, de kiosztott a bajnokságban már öt gólpasszt is.

Nem is csoda, hogy felszisszentek a Manchester City vezetői és szurkolói, amikor a Liverpool elleni hétvégi rangadón a 19. percben megsérült, és le kellett cserélni. Az első hírek arról szóltak, hogy annyira súlyos a sérülése,hogy az egész hátralévő szezont ki kell hagynia, és a világbajnoki szereplése is veszélybe került. A tüzetesebb orvosi vizsgálatok után azonban már tisztábban láttak a szakemberek, és a City keddi sajtótájékoztatóján pontosították a középpályás sérülésének diagnózisát. Az elefántcsontparti klasszis vasárnap izomsérülést szenvedett, így akár 10-14 nap múlva újra pályára léphet.

A csapat egyik kulcsfigurája így a Sunderland és a West Bromwich elleni mérkőzésen biztosan nem szerepel, de a Crystal Palace ellen már pályára léphet, ha minden kedvezően alakul.

A Manchester City szerdán egy bepótolt meccsen a sereghajtó Sunderlandet fogadja a bajnokságban, a hazaiak győzelmére 1.14, a döntetlenre 10.00, a vendégek sikerére pedig 21.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply