Wenger szerint túlértékelik a Cityt

2014. January 1. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger

Arsene Wengert, az Arsenal szakvezetőjét arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy sokan a Manchester Cityt tartják ma Angliában a bajnoki cím első számú várományosának.

 

A Manchester City a gyengébb szezonkezdet után begyújtotta a rakétákat, a nyáron kinevezett Manuel Pellegrini vezetőedző munkája az ősz végére beérett, a csapat legutóbbi kilenc bajnokijából nyolcat megnyert, és csak a Southampton otthonában játszott döntetlent.

A remek teljesítménnyel sikerült feljönnie a második helyre, hátránya már csak egy pont az éllovas Arsenal mögött.

A csapat nemcsak a pontokat gyűjti nagy hatékonysággal, hanem kiszolgálja közönségét is, hazai pályán eddig egyszer sem botlott, a Tottenhamnek és az Arsenalanak hat-hat, a Norwichnak hét gólt lőtt.

A fogadási irodáknál a City bajnoki címére lehet a legalacsonyabb szorzóval fogadni, és José Mourinho is azt nyilatkozta, hogy a a Pellegrini-csapat tűnik favoritnak az idény végi elsőségre. Wenger ugyanakkor nem hiszi, hogy a manchesteriek annyira félelmetesek, mint amilyennek a remek sorozatuk miatt kikiáltják őket.

“Jó csapatuk van, remek játékosokkal, de minden a pályán fog eldőlni. Nálam a City nem esélyesebb a bajnoki címre, mint a Chelsea vagy a Manchester United, és nem is tartom legyőzhetetlennek őket. Több meccset is elvesztettek már idegenben, nekik is megvannak a gyengéik” – jelentette ki az Arsenal mestere.

A City bajnoki címére 2.10 szorzóval lehet fogadni, a Chelsea diadalára 4.50 az odds, az Arsenal végső sikerére 5.00 a szorzó.

Wenger a saját csapatának esélyeire is kitért, és elmondta: az elmúlt évek tapasztalatai alapján mindenki azt várja, hogy az Arsenal leszakad majd az élen állóktól, ezért nincs is akkora nyomás a csapaton, mint a riválisokon. Ez a csapat ugyanakkor szerinte jobb, mint az elmúlt évek Arsenaljai, és ha továbbra is sikerül olyan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, mint eddig, akkor az ágyúsok is végig harcban lesznek a bajnoki elsőségért.

Az Arsenal a Cardiffot fogadja az év első napján, a Manchester City a Swansea otthonában lép pályára.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply