Középpályást igazolt a Chelsea

2014. January 1. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Jose Mourinho

Január első napján megnyílt a nemzetközi átigazolási piac, a Chelsea máris bejelentette első téli igazolását.

 

A londoniak már októberben megállapodtak Bertrand Traoréval, de meg kell várniuk, míg hivatalossá válhat a játékos klubváltása, így csak a mai naptól rendelkeznek a tehetséges futballista játékjogával.

Traoré nyáron már játszott a Chelsea színeiben, három mérkőzésen kapott lehetőséget a szakmai stábtól a csapat ázsiai túráján. A próbajátékon sikerült meggyőznie José Mourinhót, azonnal megegyezett a klubvezetéssel, és az elmúlt hónapokban lélekben már felkészülhetett a váltásra.

“Nagyszerű élmény volt a Chelsea sztárjaival játszani, rengeteget tanultam tőlük. Most már nem félek attól, hogy milyen lesz a Chelsea-ben fontos meccseket játszani, nyugodtan tekintek a jövőbe. Büszke vagyok magamra, egy régi álmom vált valóra azzal, hogy a csapat játékosa lettem” – jelentette ki Traoré, aki nyilván a jövő játékosa lesz a Chelsea-nél, de nem kizárt, hogy a szezon második felében bemutatkozhat tétmeccsen is a csapatban.

A középpályás 15 évesen debütált Burkina Faso felnőtt válogatottjában, tavaly az Afrika Kupán is pályára lépett a nemzeti csapatban. Bátyja, Alain is profi focista, sőt a válogatott egyik kulcsembere, és ugyancsak járt már Angliában próbajátékon, de végül nem igazolta le a Manchester United. Ő jelenleg a francia Lorient játékosa.

A Premiership harmadik helyén álló, legutóbbi négy bajnokiján 10 pontot gyűjtő Chelsea a Southampton otthonában kezdi az újévet. A hazaiak a kilencedikek, legutóbbi öt mérkőzésükből csak egyet nyertek meg. A hazai sikerre 3.80 az odds, a döntetlenre 3.75, a Chelsea diadalára 2.10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply