Warnock lett a Crystal Palace új edzője

2014. August 28. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Neil Warnock
A londoni klub megtalálta a bajnoki szezon előtt távozó szakvezető, Tony Pulis utódját, Neil Warnockot nevezte ki a csapat élére.

 

A Premiership 2014-2015-ös idényének első edzőváltása már a szezon előtt megtörtént, Tony Pulis ugyanis még az első bajnokit megelőző órákban távozott a Crystal Palace-tól. Pulis nagyszerű munkát végzett a Palace élén, a biztos kiesőnek látszó együttest novemberben átvéve kisebb csodát tett a klubnál, és rövid idő alatt középcsapatot faragott a gárdából. Munkáját nemcsak a londoniak ismerték el, az előző szezon végén őt választották meg az idény legjobb szakvezetőjének.

A felkészülés során semmi sem utalt arra, hogy gond lenne Pulis és a vezetőség között, ezért is okozott totális meglepetést, amikor másfél nappal az első bajnoki előtt a Palace bejelentette a szakember távozását. Mint kiderült, Pulis nagyobb beleszólást szeretett volna a klub átigazolási politikájába, miután a nyári átigazolási időszakban szinte egyetlen kiszemeltjét sem tudta megszerezni a vezetőség.

Az elöljárók azonban nem adtak szélesebb jogkört a menedzsernek, ez vezetett végül a váltáshoz. A Palace most megtalálta a szakember utódját, méghozzá Neil Warnock személyében, aki 2007 és 2010 között egyszer már vezette az együttest, most pedig két évre írt alá.

A váltás a statisztikák alapján nem volt jó “bolt”, Pulis ugyanis még sosem esett ki csapatával az élvonalból, Warnock viszont sosem tartott benn egyetlen gárdát sem az első osztályban.

“Neilnek befejezetlen ügye van a Premiershipben. Hét éve szerencsétlen körülmények között esett ki a csapattal, majd a QPR edzőjeként is akkor menesztették, mikor elkerült a kieső zónából az együttese. Ő a megfelelő ember a posztra, illik a stílusunkhoz, a taktikánkhoz, szereti a klubot és a szurkolók is kedvelik őt” – mondta Steve Parish, klubvezető.

A két forduló után pont nélkül álló Palace szombaton az egypontos Newcastle otthonában lép pályára. A hazai siker oddsa 1.72, a döntetlenre 3.75, a vendégek diadalára 4.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply