Városi derbi Genovában

2014. September 28. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Tomas Rincon
Városi rangadóra kerül sor vasárnap este az olasz labdarúgó-bajnokságban, a pályaválasztó Genoa ugyanis a szintén genovai Sampdoriával meccsel.

 

Négy forduló után a vendégek állnak jobban, a Sampdoria ugyanis még veretlen: két idegenbeli döntetlen (Palermo 1-1, Sassuolo 0-0) mellett otthon legyőzte a Torinót (2-0) és a Chievót (2-1). A Genoa mérlege annyival rosszabb, hogy a két idegenbeli döntetlen (Fiorentina 0-0, Verona 2-2) mellett otthon csak az egyik bajnokiját húzta be, a Laziót ugyan megverte 1-0-ra, de a Serie A nyitányán 2-1-re kikapott a Napolitól.

A két csapat Derby della Lanterna néven emlegetett derbije 67 éves múltra tekint vissza, azóta az élvonalban 62 mérkőzésen találkoztak egymással és 24 döntetlen mellett a Sampdoria 22-szer, a Genoa 16-szor győzött. (A másodosztályban kiegyensúlyozottabb a mérleg, hat döntetlen mellett öt-öt alkalommal nyert mindegyik együttes.)

A Genoa négy veretlen hazai csata után az előző bajnokságban botlott, február 3-án a Sampdoria az argentin Maxi López góljával 1-0-ra nyert. A Genoa győzelmére 2.87az odds, a döntetlenre 3.00, míg a vendég Sampdoria sikerére 2.60 szorzóval lehet fogadni.

A Genoa középpályása, Andrea Bertolacci azt mondta, rendkívül fontos, hogy megszerezzék a három pontot az ősi rivális ellen.

“Tudjuk, hogy mit jelent ez a derbi a szurkolóinknak, a lehető legjobban próbáltunk felkészülni a mérkőzésre, és szeretnénk bizonyítani a pályán. A jelenlegi szezonban mindkét csapat nagyon jól futballozik, de nekünk a tavalyi, papíron idegenbeli derbin elért 3-0-s siker adhat plusz lökést. Már attól libabőrös vagyok, ha arra gondolok, hogy játszhatom a mérkőzésen” – nyilatkozta.

Magabiztosan készül a hazaiak edzője, Gian Piero Gasperini is. “A derbin két olyan csapat lép pályára, amely sokat javult az elmúlt hónapokban. Minden tiszteletünk a Sampdoriáé és Sinisa Mihajlovic kollégámé, de azt mondom, nem vagyunk rosszabb csapat, mint a még veretlen ellenfelünk” – mondta.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply