Új edző a Getafénál

2015. January 6. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Medhi Lacen
Cosmin Contra elhagyta a Getafe labdarúgócsapatát, hogy megmentse a csődtől, a helyére pedig Quique Sanchez Florest nevezték ki a spanyol bajnokságban 14. helyen álló együttes kispadjára.

 

Tavaly még Cosmin Contra volt a Getafe vezetőedzője, március óta irányította a csapatot, ám úgy döntött, hogy elfogadja a Guangzhou ajánlatát. A kínai együttes ugyanis jelentős összeget ajánlott a spanyol csapatnak, ha elengedi a korábbi 73-szoros román válogatott védőt edzőnek. Márpedig a Getafe pocsék anyagi helyzetben van, és ezzel a szerződéssel Contra rengeteget segített a klubnak.

Utódául Quique Sanchez Florest nevezték ki a Getafénál, a 49 éves szakembert hétfőn mutatta be a klub. Játékosként a Valencia, a Real Madrid és a Zaragoza mezét viselte, edzőként pedig éppen a Getafénál irányított először felnőtt együttest. A 2004-2005-ös idényben a 13. helyen végzett a madridi kiscsapattal, ezzel hívta fel magára a Valencia vezetőinek figyelmét. A játékosként 15-szörös spanyol válogatott Sanchez Flores többek között a Valenciát, a Benficát és az Atlético Madridot is irányította.

A szakember 2011-ben az Egyesült Arab Emírségekben vállalt munkát, ahol előbb az al-Ahli szakvezetője lett, majd 2013-ban az Al-Ain vezetőedzőjének nevezték ki, ahonnan 2014 márciusában menesztették a gyenge eredmények miatt. Azóta nem volt klubja.

A Getafe jelenleg a Primera Divisiónban a 14., négy ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Granadát. A legutóbbi hét fordulóban egyetlen győzelmet sem tudott aratni a csapat, három vereség mellett négy döntetlenje van. A következő fordulóban, szombaton az Eibarhoz látogat, amely remekül szerepel az idén, a legutóbbi öt bajnokijából hármat megnyert, és a nyolcadik helyen áll a tabellán.

A hazai pályán játszó Eibar győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.10, a Getafe sikerére pedig 3.10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply