Török edzője lett a Hannovernek

2014. January 1. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

Tayfun Korkut lett a Bundesligában szereplő Hannover vezetőedzője, a Huszti Szabolcsot foglalkoztató klub két és fél éves szerződést kötött a török trénerrel.
Leonardo Bittencourt

A hannoveriekre ráfért a pihenés, nem ment nekik a játék az év végén.

A Hannover a csapat gyenge szereplése miatt menesztette korábbi vezetőedzőjét, Mirko Slomkával ugyanis a csapat nem tudta megközelíteni a kitűzött célokat.

A klub azonnal nekilátott az utód felkutatásához, a hírek szerint Fred Rutten, Murat Yakin és a Ferencváros egykori edzője, Ricardo Moniz került képbe. Monizzal tárgyalásokat is kezdeményezett a német egyesület, sőt, egyes hírek szerint sikerült is megegyezni a feleknek.

A klub azonban cáfolta a holland szakemberrel való megállapodást, kedden pedig hivatalosan bejelentette, hogy Korkutra esett a választás. A török szakember 2016 júniusáig írt alá a hannoveri klubhoz.

A török edző játékos pályafutása során játszott a Fenerbahcében, a Real Sociedadban és az Espanyolban is, a török válogatottban 42-szer lépett pályára. Edzői karrierjét a Real Sociedad utánpótláscsapatánál kezdte, majd irányította a Hoffenheim és szülővárosa, a Stuttgart ificsapatának a szakmai munkáját. Legutóbb a török válogatott edzői stábjában segédkezett.

A Hannover a Bundesliga felénél csak 13. a tabellán, 17 meccsen 18 pontot gyűjtött, négy pont választja el a kiesőzónától. A Bundesliga téli szünete előtti utolsó fordulóban a Hannover 2-1-re kikapott a Freiburg otthonában.

A Bundesliga küzdelmei január végén folytatódnak, a Hannover 25-én a Wolfsburg vendége lesz: a hazai győzelem oddsa 1.57, a döntetlenre 4.00, a vendégek sikerére 5.50 a szorzó.

A wolfsburgiak parádés év végi hajrát produkáltak, utolsó hét bajnokijukból egyet sem vesztettek fel, hétszer nyertek, háromszor döntetlent játszottak, ennél csak a Bayern München volt eredményesebb ebben az időszakban.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply