Ter Stegen klubváltásra készül

2014. January 7. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

A Mönchengladbach vezetői felajánlották Marc-Andre ter Stegen kapusnak a szerződés hosszabbítás lehetőségét, a 21 éves kapus azonban nem élt ezzel.
Marc Andre Ter Stegen

Ter Stegen akár már idén elhagyhatja a Borussiát.

Ter Stegen még csak 21 éves, de már harmadik éve első számú kapusa a Mönchengladbachnak, tavaly bemutatkozott a német felnőtt válogatottban is. Sokan úgy vélik, óriási jövő előtt áll, a követlező 10-15 évben nagy erőssége lehet a nemzeti csapatnak.

Nem csoda, ha a Borussia szeretné minél hosszabb ideig a soraiban tudni, Ter Stegennek azonban nagyobb tervei vannak. A klub nemrégiben ajánlatot tett neki 2015-ös szerződése meghosszabbítására, a kapus azonban rövid gondolkodás után kijelentette: nem akar új kontraktust jelenlegi klubjától. Ez azt jelent, hogy a Borussia még másfél évig számíthat a szolgálataira, majd kénytelen ingyen elengedni, vagy már most nyáron pénzé teszi a játékost.

“Sokat gondolkodtam a jövőben, de a mai napon elmondtam Max Eberl sportigazgatónak, hogy nem akarom meghosszabbítani a szerződésemet. Azt ígértem, hogy a téli szünetben döntök a jövőmről, és így is tettem. Nem akarok az okokról beszélni, de elhihetik, nem volt könnyű döntés” – jelentette ki Ter Stegen

A hírek szerint a Barcelona hevesen érdeklődik a játékos iránt, és a Borussia sportigazgatója szerint a katalánok alighanem meg is szerzik majd a labdarúgót.

“Nem lepett meg a döntése, felteszem, hogy ahhoz a klubhoz fog szerződni, ami megjelent vele kapcsolatban a hírekben” – utalt a valószínűsíthető barcelonai szerződésre a klubvezető.

A Bundesliga harmadik helyén álló Gladbach január 24-én rangadót játszik, a veretlen éllovast, a Bayern Münchent fogadja. Győzelmére 8.00 az odds, a döntetlenre 4.75, a vendégek sikerére 1.36 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply