Távozni akar a Gladbach csatára

2014. January 13. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Luuk de Jong

Nincs jó kedvében Luuk de Jong, a német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach támadója, mivel Lucien Favre vezetőedző csak epizódszerepeket szán neki.

 

Több együttessel is összeboronálták már a 23 éves labdarúgót, így holland nagycsapatokkal, vagy az angol Newcastle Uniteddel és a Stoke Cityvel. De Jong ugyan pályára lépett 13 bajnokin, viszont mindannyiszor csereként, összesen pedig 85 percet töltött a zöld gyepen, ami valóban kevés. Pedig néhány évvel ezelőtt a holland tehetség még a Twentében ontotta a gólokat, és viszonylag sokat is fizettek szolgálataiért a németek. Tavaly hat gólt lőtt a Borussiában, a mostani szezonban viszont Raffael és Max Kruse is előtte van a sorban – előbbi kilenc, utóbbi nyolc gólnál tart.

A hétszeres válogatott szeretné minél előbb elfelejteni ezt a félévet, ennek érdekében pedig új klubot is keresne magának, egy olyat, ahol sokkal többet játszhat tétmeccset.

“Egyáltalán nem érzem azt az edzőn, hogy szerepelnék a terveiben, hogy én is építőköve lennék a csapatnak” – mondta de Jong a Bild Am Sonntagnak. “Sokat nem is beszél velem, így ez egy olyan félév, melyet el kell felejteni és magam mögött hagyni minél előbb. El tudom képzelni, hogy már most januárban klubot váltok. Nem hiszem, hogy az edző sokat változna a szezon második részében. Általában csak három-öt percet játszottam, ami nem szórakoztató, hiszen ennél jóval több időt szeretnék a pályán tölteni.”

A Mönchengladbach remek szezont produkál a kiábrándítóra sikerült előző idényt követően. Jelenleg harmadik az együttes a tabellán, 11 pontra a Bayern Münchentől, négyre pedig a Bayer Leverkusentől. Legközelebb két hét múlva, éppen a listavezető ellen játszik a Borussia tétmeccset.

A Borussia Mönchengladbach győzelmét 8.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.75, a vendég Bayern München sikerére pedig 1.36 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply