Támadni akar a Hertha

2014. October 3. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Genki Haraguchi
Alsóházi rangadóval kezdődik meg a német labdarúgó-bajnokság 7. fordulója, a német egység napján (amely Németország újraegyesítésnek állít emléket) Berlinben a Stuttgart vendégszerepel.

 

A két együttes számára nem a legjobban kezdődött az idény, a Hertha hat forduló után a 14., a Stuttgart a 15. helyen szerénykedik. A mérleg teljesen egyforma: egy győzelem, két döntetlen három vereség.

A berliniek a Wolfsburgot verték 1-0-ra, és a Freiburggal, illetve a Werder Bremennel játszottak egyaránt 2-2-es döntetlent. A vendégek a Mönchengladbach (1-1) és a Dortmund (2-2) otthonából távoztak egy ponttal, a Hannovert pedig 1-0-ra legyőzték – a kétmérkőzéses veretlenségi sorozatot szeretné meglovagolni Armin Veh edz. “Szélesebben kell futballoznunk, jobban kihasználva a széleket, és szükségünk lenne végre a gólokra, mert eddig alig találtunk be az ellenfelek kapujába” – nyilatkozta. A Stuttgart eddig csak négyszer volt eredményes, ennél kevesebb gólt csak a Köln (2) és a sereghajtó Hamburg (1) szerzett.

“Otthon mi más lehetne a feladatunk, mint támadni és támadni” – jelentette ki kollégája, Jos Luhukay. A Hertha legnagyobb vesztesége, hogy a gólveszélyes csatár, Julian Schieber sérült, ezért elképzelhető, hogy a kezdőcsapatban kaphat helyet Valentin Stocker. Ugyancsak hiányzik a keresztszalag-szakadásból lábadozó Alexander Baumjohann, a műtéten átesett Marius Gersbeck, Sebastian Langkamp, Tolga Cigerci és Johannes van den Bergh, de Rune Jarstein és Christoph Janker sem játszhat.

A Stuttgartból kimarad a Hannover ellen combsérülést szenvedett Daniel Didavi, kérdéses a bokáját fájlaló Georg Niedermeier játéka is. A hosszabb ideje sérüléssel küzdő Adam Hlousek, Robin Yalcin és Mohammed Abdellaoue szintén a lelátóról figyelheti a meccset.

A Hertha hazai győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendég stuttgartiak sikerére 3.10 szorzóval lehet fogadni. A legutóbbi három berlini csata egygólos mérkőzéseket hozott, kétszer a Stuttgart, egyszer a Hertha nyert.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply