Szívesen dolgozna még Busquets Guardiolával

2016. February 10. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Sergio Busquets
Sergio Busquets a világ legjobb középpályása, ezt mondta róla a Barcelona edzője, Luis Enrique novemberben.

Bár a 27 éves Busquets nem tartozik az ellenfelet oda-vissza lecselező művészek közé, a játéka nagyon fontos csapata számára. Rengeteg labdát szerez, erős a párharcokban, és stabilitást ad a csapatnak a pálya közepén, így érthető, hogy a mostani bajnokságban a Barca 22 bajnokijából 20-szor a kezdőcsapat tagja volt. Busquets végigjárta a Barcelona korosztályos csapatait, és tavaly februárban hosszabbította meg a szerződését, amely 2019-ig a klubhoz köti. Ő maga is elismerte azonban, hogy van egyvalaki, aki képes lenne őt elcsábítani a Barcától.

“Mindig azt mondtam, hogy két ember képes arra, hogy rávegyen, hogy megváltoztassam azt a szándékom, hogy a lehető legtovább a Barcelonánál maradjak. Az egyik a feleségem, de ő jól érzi magát itt, úgyhogy személyes oka biztos nem lenne a váltásnak. Szakmai szempontból Pep Guardiola jöhetne szóba, akinek sokkal tartozom, és szívesen dolgoznék vele újra együtt. Tudja, hogy a Barcelona a klubom, ahogy egyben az ő klubja is. Tudja, hogy nekem és a klubnak is az a legjobb, ha itt játszom, és biztos vagyok benne, hogy nem fog arra kérni, hogy hagyjam el a klubot” – mondta Busquets, aki öt bajnoki címet, három Bajnokok Ligáját., három klubvébét és három Király-kupát nyert a Barcelonával, a spanyol válogatottal pedig világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát.

Guardiola jelenleg a Bayern München edzője, de a nyártól a Manchester Citynél folytatja. Amikor Münchenbe igazolt, az első játékos, akit megszerzett, Thiago Alcantara volt, akit jól ismert a Barcelonából, ezért nem kizárt, hogy a Manchester Citynél is megpróbál majd elcsábítani Barca-játékosokat.

A Bayern legközelebb szerdán lép pályára, amikor a kupában a Bochumhoz látogat. A Bochum győzelmére a szorzó 17.00, a döntetlenre 8.50, a Bayern sikerére 1.12.

Forrás: Unibet

Leave a Reply