Szczesny hosszabbított az Arsenallal

2013. November 17. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Wojciech Szczesny

Ugyan csak 2015 nyarán járt volna le Wojciech Szczesny, az angol Premier League-ben szereplő Arsenal és a lengyel válogatott kapusának szerződése, de a klub és a játékos egy új, jobb feltételekkel bíró kontraktust írt alá.

 

A 23 éves kapus még 2006-ban csatlakozott a londoniak akadémiájához, azóta szépen végigjárta a ranglétrát. Tavaly voltak hullámvölgyei, Arsene Wenger menedzser egy rutinosabb kapus megszerzését is fontolgatta, de Szczesny szépen állja a sarat, az idén az összes bajnokin ő állt a kapuban, az Arsenal pedig az ő jó teljesítményének is köszönhetően jelenleg vezeti a bajnoki tabellát.

Wenger mindvégig bízott a lengyelben, aki kiérdemelte, hogy már most meghosszabbítsák szerződését az “ágyúsok” vezetői, Wenger pedig boldogan fogadta a kapus maradási szándékát.

“Elégedettek vagyunk azzal, hogy Wojciech egy hosszú távú szerződést írt alá” – mondta a francia szakember a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában. “Mindig is hittem, hogy ő egy kivételes tehetség, pazar reflexekkel és nagy mentális erővel. Az itt eltöltött idő alatt folyamatosan fejlődött, és megvan benne a potenciál, hogy még ennél is jobb legyen, és fontos tagja legyen az Arsenalnak hosszú távon.”

Szczesny az ilyenkor szokásos közhelyeket ismételgette, de kiemelte, hogy a klubnál úgy érzi magát, mintha egy családnál lenne, éppen ezért a hosszabbításon nem is nagyon kellett gondolkodnia.

Az Arsenal a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett a Manchester United vendégeként. A jövő hétvégén a Southamptont fogadják a londoniak, és nem mehetnek biztosra, hiszen a “szentek” jelenleg a harmadik helyen állnak, mindössze három pont különbségre Wenger legénységétől.

Az “ágyúsok” sikerét 1.53 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.20, a vendégek sikerére pedig 6.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply