Szalai Ádám a Hoffenheimé

2014. July 4. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Adam Szalai
Eligazolt a Schalkétól, de maradt a Bundesligában Szalai Ádám, a magyar válogatott utóbbi időben mellőzött támadója: négy évre írt alá a Hoffenheimhez.

 

Szalai előző idénye nem sikerült kimondottan jóra, pedig a csatár az ősszel rivális nélkül maradt a posztján, és folyamatosan bizonyítási lehetőséget kapott a szakmai stábtól. Klaas-Jan Huntelaar felépülését követően azonban a cserepadra szorult, és tavasszal már csak statiszta szerepet kapott a Schalkéban, ezért nem okozott meglepetést, mikor kiderült, hogy a klub megfelelő ajánlat esetén megválna tőle.

A csatár megszerzéséért több klub is versenybe szállt, végül a Hoffenheim járt sikerrel, amely 6 millió euróért szerződtette Szalait. A támadó négy évre szóló szerződést írt alá új klubjával.

Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója elmondta: Szalai nagyszerűen illik a csapat játékstílusába, ezért mindenképpen szerették volna megszerezni. A játékos hozzátette, több ajánlata is volt, de a Hoffenheim volt számára az elsődleges opció.

Szalai a Mainz és a Schalke 04 színeiben szerepelt eddig a Bundesligában, 107 találkozókon 28 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett.

Horst Heldt, a Schalke sportigazgatója is megszólalt, és elmondta: Szalai azért távozott, mert több játéklehetőségre vágyott, és a gelsenkircheni klubban nem volt garancia arra, hogy rendszeresen szerepeljen a kezdőcsapatban.

Arra, hogy a Schalke megnyeri a Bundesliga 2014-2015-ös idényét, 26.00 az odds, a Bayern München címvédésére 1.16, a Dortmund végső diadalára 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply