Súlyos sérülést szenvedett a Dortmund középpályása

2014. January 26. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Jakub Blaszczykowski vélhetően térdszalag-szakadást szenvedett, a lengyel válogatott labdarúgóra vasárnap komolyabb vizsgálatok várnak, amelyek fényt derítenek arra, hogy mennyi időt kell kihagynia.

 

Jurgen Klopp

Klopp aligha számíthat a szezonban lengyel válogatottjára.

A középpályás kezdő volt a Borussia Dortmundban az Augsburg elleni szombati bajnokin, de már a 10. percben le kellett cserélni. Elsőre nem lehetett tudni, hogy a lengyel válogatott játékos miért kérte a korai cserét, ám a meccs után kiderült, hogy komoly sérülést szenvedett. A dortmundiak orvosi stábja előzetesen térdszalag-szakadásra gyanakszik, ez Blaszczykowski idényének a végét jelentené.

“Blaszczykowski kapcsán fel vagyunk készülve a legrosszabbra is. A lengyel játékos valószínűsíthetően térdszalag-sérülést szenvedett az Augsburg ellen. Már két perc után érezte, hogy valami nem stimmel, az egyik összecsapásnál történhetett a sérülés. Tüzetesebb orvosi vizsgálatokra vasárnap lesz lehetőség” – szól a dortmundi klub honlapján megjelent közlemény.

A 28 éves középpályás mellett egy sor játékos sérült Jürgen Klopp keretéből, többek között Marcel Schmelzer, Mats Hummels és Ilkay Gundogan is hosszabb ideje nem bevethető.

Az Augsburg elleni találkozón ugyan kétszer is vezetést szerzett a Borussia Dortmund, végül meg kellett elégednie egy ponttal, a vége 2-2-es döntetlen lett.

A harmadik helyezett Borussia Dortmund a második tavaszi Bundesliga-fordulóban a sereghajtó Eintracht Braunschweig otthonába látogat: a hazai győzelem oddsa 8.50, a döntetlenre 6.00, a vendégek sikerére 1.28 a szorzó. Arra, hogy a dortmundiak kapott gól nélkül nyernek, 2.20 az odds.

Ősszel Jürgen Klopp csapata hazai közönség előtt 2-1-re legyőzte a német élvonal újoncát.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply