Rosicky marad az Arsenalnál

2014. February 24. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere, Arsene Wenger vasárnap megerősítette, hogy a cseh válogatott középpályás, Tomas Rosicky a szezon végén sem távozik a klubtól.
Tomas Rosicky

Rosickyra továbbra is szükség van az Arsenalnál.

A 33 éves játékos 2006 májusában érkezett Londonba a Borussia Dortmundtól, és azóta összesen 208 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A 2013-14-es szezonban ugyan nem kapott eddig rendszeres lehetőséget (az eddigi 27 forduló alatt 17-szer léphetett pályára, de csak kilencszer volt kezdő és egy gólt szerzett), ám Wenger ennek ellenére nagy örömmel tudatta a sajtóval, hogy egy szezon erejéig még biztosan számíthat játékosára.

“Tomas Rosicky marad, sikerült megállapodnunk. Végig azt szerettem volna, ha egy szezont még aláírna” – mondta a szakvezető. “Amikor 2006-ban megérkezett, inkább egy prágai Mozart volt, egy tisztán kreatív, támadó játékos. Mostanra azonban taktikailag is beérett, kiváló szervező, aki fazont ad a csapat játékának, ha a pályán van.”

Rosicky szombaton remekül futballozott, és gyönyörű gólt szerzett a Sunderland elleni 4-1-es győzelemmel véget ért mérkőzésen. Az Arsenal ezzel továbbra is több színtéren harcban áll egy trófeáért, amelyre Wenger évek óta áhítozik.

A csapat 27 forduló után a Premier League második helyén áll, egy pont hátrányban a Chelsea mögött, és kettővel a Manchester City előtt (igaz, utóbbi együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott).

A Bajnokok Ligájában már nehezebb a helyzet, hiszen a hazai nyolcaddöntőt 2-0-ra elveszítette a Bayern Münchennel szemben, így bravúr kellene a visszavágón a továbbjutáshoz.

De a csapat áll még az FA-kupában is, ahol március 8-án az Everton lesz az ellenfél, a másik ágon a Manchester City a Wigannel csap össze. A negyeddöntőben azonban még két hely kiadó: a Sunderland a Brighton-Hull City meccs győztesével meccsel majd, míg összejöhet a sheffieldi derbi is, a United ellenfele lehet ugyanis a Wednesday – már amennyiben túljut a Charton csapatán.

A két negyeddöntőt hétfőn vívják: a Sheffield Wednesday győzelmére 1.90 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Charlton sikerére 4.60 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply