Ronaldónak Zidane érkezése adott lendületet

2016. August 25. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo szerint Zinedine Zidane jelenti a különbséget a Real Madridban, Zidane még a portugál válogatott teljesítményére is hatással volt.

A portugál aranylabdás klasszisnak nem volt jó a kapcsolata Rafael Benítezzel, aki mindössze fél évet tölthetett a madridi kispadon. A spanyol vezetőedzőnek feszült volt a viszonya a játékosokkal, és ez megmutatkozott az eredményekben is. A királyiak vezetősége januárban végül a váltás mellett döntött, Benítez helyét pedig Zidane vette át.

Az egykori francia válogatott klasszissal összeszedte magát a Real, amely a bajnoki címet már nem tudta elhappolni a Barcelona elől, de a Bajnokok Ligájában ismét legyőzhetetlennek bizonyult. A királyiak legnagyobb sztárja, Ronaldo szerint a csapat és az ő teljesítményét is pozitívan befolyásolta a francia kinevezése.

“Nem kezdtünk jól tavaly, de a végén mindenki boldog lehetett. Megnyertük a BL-t, és én gólkirály lettem a pályafutásom egyik legjobb szezonjában” – mondta a portugál, aki aztán hazája válogatottjával a nyáron megnyerte az Európa-bajnokságot.

“Ha csak az eredményeket nézzük, akkor az Eb-diadallal ez volt a legjobb évem” – tette hozzá Ronaldo, aki szerint ebben nagy érdeme volt Zidane-nak.

A Real Madrid a Real Sociedad elleni győzelemmel kezdte a bajnokságot, Ronaldo sérülése miatt még nem játszott az első fordulóban. A második fordulóban a királyiak a Celta Vigót látják vendégül szombaton: a hazai sikerre a szorzó 1.20, a döntetlenre 7.00, a vendégek győzelmére 13.00. A vigóiak az első körben az újonc Leganestől kaptak ki.

Forrás: Unibet

Leave a Reply