Ronaldo tarolt a spanyol ligában

2014. October 28. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Cristiano Ronaldo
A Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo három kategóriában is győzött, amikor megválasztották a spanyol labdarúgó-bajnokság elmúlt szezonjának legjobbjait.

 

Egy színpompás gála keretein belül választották meg a tavalyi spanyol bajnokság legjobb játékosait és edzőit. Nagy meglepetés nem történt, a liga legjobb játékosa Cristiano Ronaldo lett, aki valóban a legjobb teljesítményt nyújtotta az előző idényben. A Real Madrid kétszeres aranylabdás portugál sztárja egyébként emellett bezsebelte a legszebb gól díját is, a Valenciának lőtt találatával nyert. A támadók között szintén az első helyen zárt, így három kategóriában bizonyult a legjobbnak, míg nagy vetélytársa, Lionel Messi egyetlen díjat sem vihetett haza.

A támadó középpályások között a Barcelona világbajnoka, Andrés Iniesta győzött, a védekező középpályás posztján pedig a Real Madridnál egy sorral hátrébb vonuló Luka Modric nyert. A legjobb hátvéd a Real Madrid spanyol klasszisa, Sergio Ramos lett, és a Realból került ki a legjobb kapus is Keylar Navas személyében, igaz, ő tavaly még a Levantét erősítette.

A legjobb edzőnek járó díjat Diego Simeone vehette át, aki a két gigász, a Real Madrid és a Barcelona előtt bajnokot faragott az Atlético Madridból. A szezon felfedezettjét a Barcelona adta, igaz, Rafinha a Celta Vigo kölcsönjátékosaként bizonyított az előző idényben. Carlos Bacca lett a legjobb dél-amerikai, Jaszin Brahimi pedig a legjobb afrikai játékosa a ligának.

A spanyol bajnokság a hétvégén folytatódik, a három nagycsapat a jövő heti Bajnokok Ligája-forduló miatt egyaránt szombaton játszik, a Real Madrid a Granadához látogat. A Real sikerére 1.25 az odds, a döntetlenre 6.00, a hazaiak győzelmére pedig 10.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply