Robben idén már nem játszhat

2013. December 5. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

A szerdai Német Kupa-nyolcaddöntőben könnyed, 2-0-s győzelmet aratott a Bayern München az Augsburg vendégeként, ám a sikert beárnyékolta egy sérülés is.
Arjen Robben

Robben hetekig nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

Az első gól szerzője, Arjen Robben a 14. percben összeütközött a hazaiak kapusával, Marvin Hitzcel, és térdfájdalmai miatt azonnal le is kellett cserélni.

“Először megálltam, mert azt hittem, lesen van Robben. De láttam, ő rohan felém, és elbizonytalanodtam. Sajnos későn értem oda, és eltaláltam őt, nagyon sajnálom” – emlékezett vissza Hitz kapus.

Robbent vérző lábbal támogatták le, és a klub orvosa azt mondta, olyan mély vágás volt a combján, hogy ennek meggyógyulásáig legalább hat hétre lesz szükség.

“Nagyon csalódott vagyok, hiszen nagyszerű formában érzem magam, erre egy ilyen sérülés közbejön. De igyekszem mihamarabb visszatérni” – mondta Robben, akiről Matthias Sammer sportigazgató azt nyilatkozta, szerinte még sohasem futballozott ilyen szenzációsan, mint ebben a szezonban.

Robben az idei 18 tétmérkőzésén tíz asszisztot jegyzett és tizenegy gólt szerzett a Bayern színeiben. Kiesése azt jelenti, hogy nem játszhat a szombati Werder Bremen, illetve az egy hét múlva esedékes, Hamburg elleni bajnokin, kihagyja a december 10-i, Manchester City elleni utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, de nem léphet pályára a december 11-21-e közötti, marokkói klubvébén sem.

A szombati, brémai Bundesliga-mérkőzésen a hazaiak győzelmére 12.00 az odds, a döntetlenre 6.00, míg a címvédő Bayern sikerére 1.22 szorzóval lehet fogadni.

A bajoroknál nem Robben az egyetlen hiányzó, Pep Guardiola hosszabb ideje nem számíthat Bastian Schweinsteiger, Holger Badstuber, Xherdan Shaqiri és Claudio Pizarro játékára sem, és még mindig kérdéses, hogy Philipp Lahm, illetve Franck Ribéry felépül-e teljesen a hét végére.

A Bayern a legutóbbi hat mérkőzését megnyerte a Werder ellen, 11 mérkőzés óta nem kapott ki az észak-németek ellen, akik legutóbb 2008. szeptember 20-án nyertek párharcot, igaz akkor Münchenben 5-2-re.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply