Ribery lemondta a válogatottságot

2014. August 13. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

Franck Ribery
Franck Ribery úgy döntött, hogy a jövőben nem szerepel a francia labdarúgó-válogatottban, helyette inkább családjára és a Bayern Münchenre szeretne koncentrálni.

 

A szélső nyolc éve volt meghatározó tagja a francia nemzeti együttesnek, még az Olympique Marseille futballistájaként mutatkozhatott be a válogatottban 2006-ban. Az elmúlt években alapembere lett a nemzeti csapatnak, ahogy 2007-es leigazolása óta a Bayern Münchennek is. Ribery összesen 82 alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét, ám a nyáron kénytelen volt lemondani a világbajnokságon való részvételről. Ribery ugyan végigjátszotta a szezon hajráját, de hátsérülése folyamatosan gyötörte, és a nyáron kiújuló sérülés miatt Didier Deschamps kénytelen volt lemondani a szolgálatairól.

A 31 éves Ribery most úgy döntött, hogy a jövőben nem akar a válogatottban szerepelni.

“Ezt a pillanatot találtam a megfelelőnek, hogy meghozzam ezt a döntést. A családomnak szeretném szentelni a szabadidőmet, és jobban koncentrálni a Bayern München céljaira. Remek fiatal játékosok vannak, akik pillanatok alatt átveszik majd a helyemet a válogatottban. Tudni kell, mikor kell lezárni valamit. Én már eleget szerepeltem, most lépjenek előre mások. Ebben a remek időszakban voltak hullámvölgyek, most pedig eljött az idő, hogy egy új korszak kezdődjön” – jelentette ki Ribery.

A Bayern München szélsője már teljesen egészséges, és pályára léphet a bajorok első bajnokiján, a Wolfsburg elleni otthoni találkozón: a hazai győzelem oddsa 1.20, a döntetlenre 7.00, a vendégek sikerére 11.00 a szorzó.

Az elmúlt szezonban a Bayern hazai pályán 1-0-ra, idegenben 6-1-re verte a Wolfsburgot.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply