Reus az akiben nagyon bízik Tuchel

2016. February 11. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Marco Reus
A Borussia Dortmund vezetőedzője szerint Marco Reus egyre erősebb, ezt bizonyítja az is, hogy sérülései ellenére képes megtartani a formáját.

A szélsőt a Bundesliga egyik legjobb játékosának tartják, két éve a német élvonal legjobbjának választották az ellenfelek. Azonban az utóbbi időben számolatlan sérülés gyötörte, a legsúlyosabb miatt a világbajnokságról is lemaradt. A dortmundiak klasszisa viszont a sok hátráltató körülmény ellenére továbbra is képes kihozni magából a maximumot, ezt bizonyítja tucatnál is több találata.

Reus ebben a szezonban már többször is kidőlt a sorból, mivel azonban csak kisebb sérülésekről volt szó, néhány meccsig kellett csak nélkülöznie klubjának. A középpályás így is nagyon eredményes, összesen már 15 gólt jegyzett, a Bundesligában 15 meccsen 9, a Bajnokok Ligájában 7 meccsen 5, míg a hazai kupában egy találatnál jár. Utóbbit éppen szerdán szerezte a Stuttgart elleni kupameccsen, amelyet a Borussia 3-1-re nyert idegenben.

“Egy szörnyeteget csinálunk belőle, mert ő igenis képes a pályán is elképesztő dolgokra. Marco egy nagyon érzékeny játékos, akinek szabadságra van szüksége, és arra, hogy ne kelljen aggódni a fizikai állapota miatt. Azon dolgozunk, hogy ez így legyen, és minél kevesebbszer okozzanak a sérülések problémát a számára” – jelentette ki a dortmundiak vezetőedzője.

A hétvégén a Hannover elleni hazai meccs vár Tuchel fiaira: a dortmundiak sikerére a szorzó 1.12, a döntetlenre 8.00, a hannoveriek győzelmére 19.00. A BVB ősszel 4-2-re nyert szombati ellenfelének az otthonában.

A bajnoki után a Porto elleni hazai BL-meccs vár a Borussia Dortmundra.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply