Örülhet a Napoli a birócserének

2016. February 12. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Mario Mandzukic
A hétvégén olasz bajnoki rangadót rendeznek, az éllovas Napoli a második helyen álló és ugyanakkor címvédő Juventus otthonában lép pályára.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség eredetileg Niccola Rizzolit jelölte a szombat esti csúcsrangadó, a Juventus-Napoli
mérkőzés játékvezetőjének, de a 2014-ben a német-argentin vb-döntőt vezető Rizzoli megsérült. Így aztán Daniele Orsatóra esett a választás, aki az ősszel is fújta a két csapat meccsét, akkor a Napoli hazai pályán 2-1-re verte a Juvét.

A torinóiak elbukták az utolsó két Napoli elleni találkozót, amikor Orsato volt a bíró, de 2012-ben az ő játékvezetése mellett 3-0-ra győztek hazai pályán a mostani rivális ellen. Orsato eddig összesen 24 mérkőzést vezetett a Juventusnak, amely ezeken 9 kilenc győzelmet, 10 döntetlent és 5 vereséget tudott felmutatni.

A rangadót a Napoli kétpontos előnnyel várhatja az előző négy bajnokságot megnyerő Juventus előtt, amely azonban rekordot állított fel azzal, hogy egymás után 14 bajnokit nyert meg. A Napoli is csúcsot jelentő sorozatban van, mivel korábban még nem fordult elő olyan, hogy a csapat egymás után nyolc bajnokit nyerjen meg. Ha a Juve otthon tartja a három pontot, a csapat először állna a tabella élén a mostani idényben, ami nagy bravúr lenne, ha hozzávesszük, hogy a csapat 103 éve nem rajtolt olyan rosszul, mint ebben a szezonban.

A Napoli még sosem nyert a Juventus új stadionjában, ahol 1-11-es gólkülönbséggel rendelkezik, és utoljára 2009. október 31-én tudott nyerni a mostani rivális otthonában, igaz, akkor ez egy komoly fegyvertény volt, mivel a Zebrák akkor már 2-0-ra vezettek, és innen fordított a Napoli a kétgólos Marek Hamsik vezérletével, aki jelenleg is a keret tagja, sőt ő a csapatkapitány.

A szombat esti meccsen a Juventus győzelmére a szorzó 2.15, a döntetlenre 3.25, a Napoli sikerére 3.60.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply