Rekordot döntött Buffon

2016. March 21. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Gianluigi Buffon
Buffon már a Torino elleni találkozó harmadik percében ünnepelhetett, a kapus a Serie A történetének leghosszabb góltalan időszakát tudhatja a magáénak.

A Juventus labdarúgócsapatának kapusa már az előző fordulóban megdöntötte a házi góltalansági csúcsot, és átadta a múltnak a szintén világbajnok előd, Dino Zoff rekordját. Sebastiano Rossi bajnoki rekordjához azonban még három góltalan percre volt szüksége.

A Torino elleni találkozó elején össze is jött ez a három perc, így a 38 éves Buffon megdöntötte a Milan kapusának 23 éve fennálló rekordját. A találkozón azonban nem úszta meg végül gól nélkül, a 48. percben a Torino tizenegyesből talált a kapujába. A Juventus ekkor már kétszer volt eredményes, végül 4-1-re nyert idegenben.

Buffon így 974 perccel állított fel új bajnoki góltalansági csúcsot, a 10 egymást követő kapott gól nélkül teljesített meccs is új csúcsnak számít. A góltalan időszak alatt 21 lövés ment Buffon kapujára, a tíz meccsből három olyan volt, amelyen háromnál kevesebbszer kellett kapura tartó lövést védenie.

A győzelemmel a Juventus megerősítette első helyét a tabellán, a válogatottak felkészülési találkozói után az Empolit látja vendégül a pontvadászatban: a Juventus sikerére a szorzó 1.25, a döntetlenre 5.25, az Empoli győzelmére 13.00.

Ősszel a torinóiak 3-1-re nyertek az Empoli otthonában, az Empoli bajnoki mérkőzésen legutóbb 1999-ben győzte le a zebrákat.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply