A Napoli első döntője jön

2016. March 20. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Alessio Cerci
Bár a Napoli szurkolók nem szeretik a Juventust, könnyen lehet, hogy szerda este azért szorítottak, hogy a torinóiak továbbjussanak a BL-ben a Bayern München ellen.

A Juventus ugyanis ellenállhatatlan formában menetel a Serie A-ban az újabb, sorozatban ötödik bajnoki címe felé, és a nápolyiak abban bízhattak, ha a BL-ben versenyben marad a Juve, akkor talán kevesebb energiája marad a Serie A-ra, ami javíthatta volna a Napoli esélyeit.

Pogbáék végül kiestek Münchenben, így mostantól csak a bajnokságra koncentrálhat a Juventus, és nyugodtan mondhatjuk, hogy a hárompontos hátrányban lévő Napolitól hatalmas bravúr lenne, ha így is meg tudnák szerezni a bajnoki címet, amelyre 1990 óta vár a futballimádó város. Maurizio Sarri csapata vasárnap 18 órától a Genoával találkozik, amely csak a 12. helyet foglalja el a tabellán, de az utóbbi időben jó formát mutat, amit jelez, hogy az elmúlt négy meccséből hármat besöpört. A feltámadás egyik főszereplője a Milantól januárban érkezett Alessio Cerci volt, aki legutóbbi négy fellépésén négy gólt és egy gólpasszt pakolt be a közösbe.

Nápolyi részről komoly riadalmat okozott, mikor a góllövőlistát 27 góllal vezető Gonzalo Higuaín Vasco Regini belépője után lebicegett a pályáról az egyik edzésen, de azóta kiderült, az argentin támadó tudja vállalni a játékot vasárnap. A Napoli csapatkapitánya, Marek Hamsik azt nyilatkozta, a hátralévő kilenc meccsre úgy tekintenek, mintha mindegyik egy-egy döntő lenne, és ennek megfelelően készülnek mentálisan és fizikálisan.

Az ősszel a Genoa hazai pályán lefékezte a Napolit (0-0), de a mostani vendégcsapat utoljára 2012 januárjában tudott nyerni a déliek ellen, amikor Rodrigo Palacio és Alberto Gilardino góljaival 3-2 lett a vége.

A Napoli győzelmére a szorzó 1.28, a döntetlenre 5.50, a Genoa sikerére 11.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply