Rekordösszegért viheti a Manchester City a Liverpool sztárját

2015. July 14. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Raheem Sterling
A jelenkori angol labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége nőtt fel az elmúlt években a Mersey-partján Raheem Sterling személyében.

A Liverpool gyors középpályása sokat köszönhet Brendan Rodgersnek, aki észrevette, hogy a Vörösök tartalékjában egy hatalmas tehetség van elfekvőben. 2012-ben a 17 éves Sterling piaci értéke kicsivel több mint 1,5 millió font volt, míg napjainkban a Premier League egyik legértékesebb focistája lett a maga 28 millió fontos árával.

Sterling legjobb idényét két évvel korábban futotta, amikor Luis Suárez is a Poolt erősítette. A 2014/2015-ös szezonja sem volt rossz, a 16-szoros angol válogatott, 52 tétmeccsen 11 gólt és 10 gólpasszt jegyzett, de csapatával csak a hatodik helyen lett a szigetországi pontvadászatban. Így teljesen érthető, hogy több klub is érdeklődött utána, de sokáig úgy tűnt, hogy a Vörösök ellenállnak az Arsenal, a Real Madrid és a Manchester City ajánlatának, azonban a legfrissebb hírek ennek az ellenkezőjéről szólnak.

Sajtóértesülések szerint a Manchester City megegyezett a Liverpoollal a 20 éves sztár szerződtetéséről, akit 49 millió fontért csábítanak el a Vörösöktől. Az összeg megdönti a brit átigazolási rekordot, amelyet még 2002-ből Rio Ferdinand tart, a Manchester United 30 millió fontért vásárolta meg a Leeds Unitedtől a nemrég visszavonult 81-szeres válogatott védőt.

A Liverpool augusztus 9-én idegenben, a Stoke City ellen kezdi meg a 2015/16-os bajnoki idényt, a Vörösök győzelmére 21/10 a szorzó, a döntetlenre 9/4, míg a hazaiak sikerére 13/10.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply