Rafinha 2017-ig hosszabbított

2013. December 20. Friday in Hírek, Német Bundesliga

A Bayern München brazil labdarúgója jól járt Josep Guardiola érkezésével, bizalmat kap a szakembertől, most pedig három évvel meghosszabbította a szerződését.
Pep Guardiola

Guardiolánál alapember lett Rafinha.

Rafinha hazájában kezdte profi karrierjét, de már 20 évesen Európába igazolt, a Schalke játékosa lett. Öt gelsenkircheni év után a Genoába került, de mindössze egy évet töltött Olaszországban. A Bayern München 2011-ben figyelt fel a brazil játékosra, aki hároméves szerződést kötött a bajorokkal. A jobbhátvéd nem lett alapember Münchenben, ráadásul sérülések is hátráltatták, ám Josep Guardiola nyári érkezésével megváltozott a helyzete.

A Barcelona egykori mestere Philipp Lahmot a középpályán foglalkoztatja, így Rafinhának egyre több bizonyítási lehetőség jut, és a jelek szerint sikerült megfelelnie az edző elvárásainak, a német klub vezetése ugyanis új szerződést ajánlott neki. A Bayern München csütörtöki bejelentése szerint Rafinha újabb három évre kötelezte el magát, vagyis 2017-ig írt alá.

“Ez nagyon fontos nekem és az egész családomnak. A világ legjobb csapatában játszhatok, és ez nagyon büszkévé tesz” – jelentette ki a 28 éves Rafinha.

“Rafinha nemcsak egy jó játékos, de az öltöző egyik kulcsfigurája is. Nagy lehetőséget kapott Guardiolától, és élni tudott a lehetőséggel” – mondta a brazil kapcsán a bajorok pénzügyeiért felelős igazgató, Jan-Christian Dreesen.

A Bayern München a klubvilágbajnokság döntőjében a Casablanca ellen lép pályára szombaton: a németek rendes játékidőben aratott győzelmének az oddsa 1.071, a döntetlenre 11.00, a marokkói gárda 90 perc alatt elért sikerére 23.00 a szorzó. A hazai csapat az elődöntőben a brazil Atletico Mineirót győzte le, míg a Bayern München a kínai Evergrande ellen jutott tovább.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply