Nyolcvannyolcadszor a Schalke-Dortmund

2016. April 9. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Llaas Jan Huntelaar
A Bundesligában nyolcvannyolcadik alkalommal rendezik meg a Ruhr-vidéki derbit a Schalke és a Borussia Dortmund csapatai között.

A két csapat meccsei elképesztő hangulatban zajlanak, és egy dolog most is biztos, ahogy a pályán, úgy a lelátón sem lesz hiány szenvedélyben. Ráadásul a tét is igen komoly, a Schalke a Bajnokok Ligáját szeretné kiharcolni, a Dortmund pedig még nem tett le arról, hogy befogja a tőle öt pontra lévő Bayern Münchent.

A Schalkénak nem sikerült a főpróbája, miután az előző fordulóban nagyon simán, 3-0-ra kikapott az Ingolstadt otthonában, míg a Dortmund folytatta a 2016-os veretlenségi sorozatát a Werder Bremen elleni 3-2-es sikerrel, valamint az Európa Liga negyeddöntőjében a Liverpoollal játszott 1-1-es döntetlennel. Az eddigi 87 meccsből 32-t nyert meg a Dortmund, 30-at a Schalke, és a gólok terén 13-mal szereztek többet a sárga-feketék (136-123). Az őszi meccs a szokásos izgalmakat produkálta, a Dortmund szerzett vezetést Kagava révén, majd a Schalke egyenlített Huntelaar góljával, hogy aztán a Borussia Ginter és Aubameyang találataival 3-1-re elhúzzon, és Huntelaar már csak szépíteni tudott.

Az már biztos, hogy a Dortmund nem lehet másodiknál rosszabb idén, így a BL-ben a következő idényben is ott lesz a főtáblán. A Schalke a 7. helyet foglalja el a tabellán, de csak négy pontra van a harmadik helyen álló Herthától, ezért is nagyon fontos a gelsenkirchenieknek a mostani derbi. A Dortmund pedig abban bízik, hogy sikerül lemásolnia az 1986-ban és 2002-ben történteket, előbbi esetben a Bayern tudta megelőzni az öt ponttal vezető Werdert, 14 éve pedig éppen a Borussia hajrázta le a hat körrel a vége előtt szintén öt egységnyire lévő Leverkusent.

A Schalke győzelmére a szorzó 4.50, a döntetlenre 4.00, a Dortmund sikerére 1.72.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply