by

Németország vs. Portugália – 2014/06/16

2014. June 16. Monday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Németország VS

Világbajnokság 2014

2014/06/16 18:00 (CET),

Arena Fonte Nova

Portugália
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, G-csoport: Salvador városban a Fonte Nova arénában küzd meg egymással Németország és Portugália labdarúgó válogatottja.

A két fenti csapaton kívül ugyanebben a csoportban van besorolva Ghána és az Egyesült Államok.

Németország az európai világbajnoki selejtező C-csoportját nyerte meg, miután a 10 mérkőzésen 9 győzelmet aratott és egy döntetlent ért el. 17-szer szerepelt a VB-n, legjobb eredményei pedig három világbajnoki trófea győzelem (1954, 1974, 1990) és négy ezüstérem (1966, 1982, 1986, 2002). A 2010-es VB-n bronzérmet szereztek.

Joachim Löw szövetségi kapitány a csapatba a következő játékosokat hívta meg:

  • kapusok: Manuel Neuer, Roman Weidenfeller, Ron-Robert Zieler;
  • védők: Jérome Boateng, Philipp Lahm (csapatkapitány), Erik Durm, Kevin Grosskreutz, Mats Hummels, Benedikt Höwedes, Per Mertesacker, Shkodran Mustafi;
  • középpályások: Julian Draxler, Matthias Ginter, Mario Götze, Toni Kroos, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, Christoph Kramer, Sami Khedira, Mesut Özil, Lukas Podolski, André Schürrle;
  • csatárok: Miroslav Klose.

A német kapuban a világ egyik legjobb kapusa Manuel Neuer fog állni, a védelemben pedig a Mats Hummels, Per Mertesacker, Benedikt Höwedes, Philipp Lahm négyes. A német középpálya egyik legerősebb a világon, élen Bastian Schweinsteigerrel, Toni Kroosszal, Thomas Müllerrel, Mario Götzevel és Mesut Özillel. A csatársorban a még mindig jól teljesítő Miroslav Kloséban bíznak, aki a VB-k történetében a brazil Ronaldo (15) után a második legeredményesebb játékos 14 találattal. A németek legnagyobb hiányzója kétségtelenül Marco Reus, aki súlyos sérülést szenvedett az Örményország elleni felkészülési mérkőzésen.

A német válogatott ezzel a kerettel most is, mint bármikor versenyben lehet a világbajnoki trófea elhódításában.

Németország az utóbbi 10 mérkőzésén 7-szer nyerni tudott és 3 döntetlent ért el. Legyőzte Chilét, Angliát, Svédországot, Ausztriát, stb. Utoljára múlt év június 2.-án kapott ki az Egyesült Államoktól.

Portugália az európai világbajnoki selejtező F-csoportjában Oroszország után a második helyen végzett, majd a pótselejtezőn 4-2-es összesítéssel legyőzte Svédországot. A portugálok eddig mindössze 5-ször jutottak ki a világbajnokságra, legjobb eredményeik 1966-ban bronzérem, 2006-ban pedig negyedik hely. A legutóbbi VB-n Németországtól kaptak ki 4-0-ra a negyeddöntőben.

Szövetségi kapitányuk, Paulo Bento játékoskerete a következő:

  • kapusok: Anthony Lopes, Beto, Eduardo, Rui Patricio;
  • védők: Andre Almeida, Antunes, Bruno Alves, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Neto, Pepe, Ricardo Costa, Rolando;
  • középpályások: Andre Gomes, Joao Mario, Joao Moutinho, Miguel Veloso, Raul Meireles, Ruben Amorim, William Carvalho;
  • csatárok: Cristiano Ronaldo (csapatkapitány), Eder, Helder Postiga, Hugo Almeida, Ivan Cavaleiro, Nani, Rafa, Ricardo Quaresma, Silvestre Varela, Vieirinha.

A kapuban valószínűleg Rui Patrico fog állni, de nagyon jó kapus Eduardo is, a védelem központjában Pepe, mellette Bruno Alves és Fabio Coentrao lesz, de számításba jöhetnek Luis Neto és Joao Pereira is. Középen Joao Moutinho és Raul Meireles lehetnek az irányítók, a középpályás védekező pedig Miguel Veloso lehet. Paulo Bento Nanira és William Carvalhóra lehetséges, hogy csereként számít. Portugália csatára pedig a világ legjobbja Cristiano Ronaldo lesz, mellette Helder Postiga kaphat helyet, de Hugo Almeida is szeretne kezdő lenni.

Paulo Bento kapitánynak jó csapata van, de ő is képes sikerre vezetni játékosait.

Portugália az utolsó 10 mérkőzéséből 7-et nyert meg, 2-szer döntetlent ért el, egyszer pedig vesztesen hagyta el a pályát. Legyőzte többek között Írországot, Mexikót, Kamerunt és csak Brazíliától kapott ki.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.95 1 | 1.95 Winmasters X | 3.30 X | 3.30 Unibet 2 | 4.00 2 | 4.00 Sportingbet

A FIFA-ranglista 2. és 4. helyezettje találkozik ezen a mérkőzésen, a G csoport két nagy esélyese, az eredmény kiszámíthatatlan. Németország mint csapat lehet, hogy jobb mint a portugálok, de Bento vezetőedzőnek jobb játékosai vannak.

Összegzés:

Azt gondolom, hogy Cristiano Ronaldoék kihasználják azt, hogy a németek leggyengébb pontja a védelem és győzni tudnak. Tippem Portugália győzelem, tehát 2-es.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Portugália győzelem | 4.20 Portugália győzelem | 4.20 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/16, 10:51

Related Articles

Leave a Reply