Német stábbal menekülne a Fulham

2014. February 19. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Gyorsan átalakított a szakmai stábot Felix Magath, a Fulham labdarúgócsapatának új szakvezetője, aki közölte a klubvezetéssel, hogy nem tart igényt sem a technikai igazgató, Alan Curbishley, sem a másodedző Ray Wilkins munkájára.
Felix Magath

Magathtól remélnek látványos javulást a londoniak.

A két szakember decemberben, Rene Meulensteen kérésére csatlakozott a londoniakhoz, de várható volt, hogy a holland menesztésével ők sem kerülhetik el a szerződésbontást.

A Sky Sports szerint Magath érkezésével egy német rendszer valósulhat meg a Craven Cottage-on, amelyben a rutinos angol szakembereknek nincs helyük. Hétfő óta Magath munkáját két honfitársa, Bernd Hollerbach és Werner Leuthard segíti, ők hárman már Wolfbsburgban és a Schalkénél is együtt dolgoztak, de Leuthard erőnléti edzőként megfordult a Stuttgart, az Austria Wien és a Bayern München együttesénél is.

Egyetlen embernek lehettek aggályai Magath miatt, a januári átigazolási időszakban a Tottenhamtől érkezett Lewis Holtbynak. A 23 éves német válogatott középpályás még a Schalkénél dolgozott együtt a szakemberrel, de nem tartozott a kedvencek közé.

“Nincs bennem félelem, mert játékosként már felnőttem, és öt év eltelt a legutóbbi közös munka óta. Mindkettőnknek közös a célja, bent kell tartani a Fulhamet az élvonalban. Minden egyéb másodlagos” – nyilatkozta Holtby.

A londoniak 26 forduló után az angol élmezőny sereghajtójaként állnak, hat győzelem és két döntetlen mellett 18 vereséget szenvedtek. A csapat utoljára január elsején győzött, akkor hazai pályán 2-1-re verte a West Ham Unitedet, azóta azonban öt vereség mellett mindössze egyszer sikerült pontot szereznie: másfél hete a Manchester United pályáján (2-2).

Szombaton a West Bromwich Albion lesz az ellenfél, amely mindössze négy ponttal előzi meg. A birminghamiek hazai győzelmére 1.72 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a Fulham idegenbeli sikerére 4.50 szorzóval lehet fogadni. A Fulham a közelmúlt egymás elleni eredményeiből erőt meríthet: hat mérkőzés óta nem kapott ki a WBA-tól, három döntetlen mellett háromszor nyert, legutóbb éppen idegenben, 2013. január 1-jén 2-1-re.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply