Montellának még korai lenne a válogatott

2014. February 19. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Vincenzo Montella olyan kiváló munkát végez a Fiorentina élén, hogy olasz lapértesülések szerint az se kizárt, hogy neve felmerül majd a nyári világbajnokság után a válogatott szövetségi kapitányi posztjára kandidálók között.
Vincenzo Montella

Montella még nem érzi magát elég tapasztalatnak a válogatotthoz.

A mindössze 39 éves szakember 2009-ben vonult vissza az aktív játéktól, hússzoros válogatott csatárként a legtöbbet az AS Romában és a Sampdoriában szerepelt, de tíz mérkőzés erejéig belekóstolt a Premier League-be is a Fulham játékosaként. Visszavonulása után a Roma három évre szerződtette a klub U15-ös csapata mellé, ám amikor 2011 februárjában Claudio Ranieri távozott, ő kapta meg a lehetőséget megbízott edzőként. Irányításával a Roma végül a hatodik helyen zárt, 13 bajnoki mérkőzés közül hétszer nyert és csupán háromszor kapott ki.

Ennek ellenére a nyáron nem hosszabbítottak vele szerződést, ő pedig elfogadta a Catania ajánlatát, és erős középcsapatot formált a szicíliai gárdából. Szurkolók azért is szerették, mert a Catania a helyi rivális Palermót is megelőzte, nyolc év után először. 2012 júniusában a Fiorentinához igazolt, az első szezonban a negyedik helyig vezette a lilákat.

Együttese a 2013-14-es évadban is jól teljesít, 24 forduló után a negyedik helyen áll a Serie A-ban, az olasz kupában május 3-án a Napoli ellen döntőt vív, de áll még az Európa Ligában is, ahol a dán Esbjerg ellen vív oda-visszavágós párharcot.

Az első mérkőzésre csütörtökön Dániában kerül sor, a hazaiak győzelmére 6.00 az odds, a döntetlenre 3.90, míg a vendég olaszok sikerére 1.66 szorzóval lehet fogadni.

A jó szereplés miatt megindultak a találgatások, hogy esetleg Montella is átvehetné majd a vébé után Cesare Prandelli szövetségi kapitány helyét, aki minden bizonnyal szerződésének lejártával távozik posztjáról. Utódként Montella, illetve a korábbi Milan-edző, Massimiliano Allegri számít esélyesnek.

“Tényleg azt hiszem, hogy ez még túl korai lenne, azért is, mert a firenzei munkám egyáltalán nem másodlagos a számomra. Még ha nem is lennék elkötelezve a Fiorentinánál, akkor is túl fiatal lennék a kapitánysághoz, főleg úgy, hogy számtalan magasan képzett edző van Olaszországban” – nyilatkozta Montella, akit 2017 nyaráig szóló szerződés köt klubjához.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply