Nem tér vissza Huszti a válogatottba

2016. January 5. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Szabolcs Huszti
Huszti Szabolcs januártól ismét a német Bundesligában játszik majd, méghozzá az Eintracht Frankfurtban, azonban továbbra sem tér vissza a magyar válogatottba.

Sokan azt gondolták, Huszti azért tért vissza a világ egyik legjobb bajnokságába Kínából, hogy jobban szemmel tudja őt figyelni a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck. A rutinos középpályás, aki a Csangcsuj Jatajjal már a nyáron közölte távozási szándékát, ismét kénytelen volt tisztázni a róla szóló pletykákat.

“Lerágott csont, de mivel az utóbbi napokban egyre több spekuláció látott napvilágot, valóban nem árt tisztázni” – mondta a Nemzeti Sportnak az 51-szeres válogatott futballista. “Bosszant, hogy némelyek már azt pedzegetik, hogy azért igazoltam Németországba, mert így akarok visszatérni a válogatottba. Nos, ezzel kapcsolatban két megjegyzésem lenne. Egy: a válogatottságot kétezer-tízben lemondtam, és nem az a típus vagyok, aki megváltoztatja a véleményét. Kettő: szégyellhetném magam, ha azok után, hogy mások végigküzdötték a selejtezősorozatot, csak úgy besétálnék az Európa-bajnokságra. Ha valaki most garantálná, hogy Franciaországban döntőt játszik a magyar válogatott, akkor sem térnék vissza.”

Huszti egyáltalán nem irigy honfitársai sikerére, sőt, az Eb-n teljes szívéből fog nekik szurkolni – ahogy eddig is tette. Hozzátette, amióta lemondta a válogatottságot, mindegyik szövetségi kapitány próbálta őt legalább egyszer visszahívni, de ő kitartott korábbi döntése mellett.

A miskolci születésű labdarúgó számára most az a legfontosabb, hogy minél előbb beverekedje magát a frankfurtiak kezdőjébe. Az együttesnek szüksége van Huszti rutinjára, aki már öt szezont húzott le a Hannover szerelésében a Bundesligában, hiszen csak a 14. helyen áll a pontvadászatban, néhány pontra a kieső zónától. Huszti január 24-én debütálhat az Eintrachtban.

Az Eintracht Frankfurt győzelmére a szorzó 3.60, míg a döntetlenre 3.50, a vendég VfL Wolfsburg sikerére pedig 2.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply