Maradni akar Rómában Maicon

2016. January 5. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Maicon
Az AS Roma védője, Maicon a jövőben is szeretne a római csapatban maradni, ehhez azonban legalább 20 tétmeccsen kellene pályára lépnie.

Szerződése a brazilnak a szezon végén lejár a rómaiaknál, viszont ha eléri a fent említett számot, akkor az automatikusan meghosszabbodik egy évvel. Eddig kilenc alkalommal számított rá Rudi Garcia vezetőedző, hatszor a bajnokságban, ahol egy gólja és két gólpassza van. A kevés játéklehetőség ellenére azonban Maicon nem akar távozni. Ezt Walter Sabatini sportigazgató erősítette meg a média munkatársainak.

Maicon 2004-ben került Európába, a francia bajnokságban szereplő AS Monaco hárommillió eurót fizetett érte, majd kétszer ennyiért adta tovább két évvel később az olasz Internek. Itt a világ egyik legjobb jobboldali védője vált belőle, piaci értékét 2010-ben már 32 millió euróra becsülte a német transfermarkt.de szakportál. 2012 nyarán viszont alig négymillió euróért cserébe szerződött az angol Manchester Cityhez, ahonnan egy szezonnal később máris távozott – ingyen a rómaiakhoz.

A 76-szoros brazil válogatottnak a 30 esztendős Vaszilisz Toroszidisszel, valamint a jó formában lévő Alessandro Florenzivel kell megküzdeni a kezdőbe kerülésért.

A Roma hullámzó teljesítményt nyújtott eddig a szezonban, ötödik a bajnoki tabellán, bár hátránya mindössze négy pont az éllovas Interrel szemben. Szerdán a fővárosiak Veronába látogatnak, a 18. fordulóban a Chievo vendégei lesznek. A hazaiak tíz ponttal kevesebbet gyűjtöttek szerdai ellenfelüknél, ezzel a 12-ek a tabellán.

A Chievo győzelmére a szorzó 3.40, míg a döntetlenre 3.30, a vendég AS Roma sikerére pedig 2.20.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply