Nem húzza le a Dortmundot a vereség

2014. February 25. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Sohasem találkozott még egymással a Zenit és a Borussia Dortmund labdarúgócsapata, a történelmi debütálásra kedd délután Szentpéterváron, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén kerül sor.
Jakub Blaszczykowski

A dortmundiak szerint egyszeri botlás volt a hamburgi vereség.

A Dortmund egy tízmérkőzéses veretlenségi szériát rontott el a hét végén, Hamburgban ugyanis meglepetésre 3-0-ra kikapott. A tavalyi BL-döntős lengyel csatárát, Robert Lewandowskit le kellett cserélni, de a hírek szerint a válogatott támadó meggyógyult a megfázásából, és ott lehet a pályán ismét.

Ugyanez nem mondható el Sven Benderről, ő legalább tíz hetet kénytelen lesz kihagyni sérülése miatt.

“A csapat hangulata és hozzáállása olyan, hogy ez a hamburgi kisiklás nem veszélyezteti a szentpétervári mérkőzésünket” – nyilatkozta Manuel Friedrich, a dortmundiak védője. “Ez egy egyszeri botlás volt, nem hagyjuk, hogy a vereség lehúzzon bennünket. Semmi értelme ezen túl sokat gondolkodni.”

A Zenit középpályása, Anatolij Tyimoscsuk szerint sem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani a dortmundi vereségnek. “Néha becsúszik egy-egy nagyobb vereség, főleg, ha egy csapat a közelgő Bajnokok Ligája-mérkőzésre készül” – jegyezte meg a korábban a Bayern Münchenben szereplő játékos.

“Nyilvánvaló, hogy a Bayern idén is megnyeri a Bundesligát, ezért úgy gondolom, hogy a Borussia is a BL-re koncentrált, így nem lepett meg, hogy a hét végi meccset feláldozta ennek érdekében.”

Az orosz listavezetőnél két sérült van, a portugál szélső, Danny, illetve az argentin védő, Cristian Ansaldi. A Zenit hátránya az lehet, hogy az orosz liga csak március elején rajtol, így az együttes az utóbbi időben csak felkészülési mérkőzéseket játszott. Az orosz CSZKA Moszkvát és az észt Trans Narvát egyaránt 2-0-ra verte, de 2-1-re kikapott az ukrán Sahtar Donyecktől, illetve a Metalist Harkivtől. A bajnokságban 19 forduló után 40 ponttal rendelkezik csakúgy, mint a Lokomotiv Moszkva, a Szpartaknak pedig 39 pontja van, azaz a bajnoki hajrára nagy izgalmak várhatóak.

A hazaiak győzelmére 4.50 az odds, a döntetlenre 3.80, míg a vendég Dortmund sikerére 1.85 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply