Nem favorit most a Chelsea

2015. December 16. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Laurent Blanc
Ahogy az elmúlt két szezonban, úgy most is összekerült a Paris Saint-Germain és a Chelsea a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

Két évvel ezelőtt a 8 között találkoztak a csapatok, akkor a PSG otthon nyert ugyan 3-1-re, de a visszavágón a Chelsea 2-0-ra győzött, és ezzel idegenben lőtt góllal bejutott az elődöntőbe. A visszavágás lehetősége tavaly megadatott a párizsiaknak, és ők éltek is ezzel: a Parc des Princes-ben játszott 1-1 után a Stamford Bridge-en is 1-1 lett a rendes játékidő, a hosszabbításban pedig a PSG Thiago Silva révén kiegyenlítette Hazard büntetőgólját, így ezúttal a franciák mentek tovább idegenben szerzett góllal. Ami azért volt bravúr, mert a visszavágón Ibrahimovic kiállítása miatt a PSG a 31. percről tíz emberrel játszott.

Az idei szezonban jön a harmadik felvonás, megint a nyolcaddöntőben, és amíg a PSG Ferencvárost idéző fölénnyel, 17 ponttal vezeti hazája bajnokságát, addig a Chelsea pont ellentétes utat jár, címvédő létére csak a 16. helyen áll, egy pontra a kieséstől. Éppen ezért Laurent Blanc, a PSG edzője az elmúlt két évvel ellentétben ezúttal nem érzi favoritnak a Chelsea-t.

“Most 50-50 százalékot adok a két csapatnak. Könnyű lesz felkészülni a párharcra, hiszen nagyon jól ismerjük a Chelsea-t, de februárig még sok idő van hátra. Két nagy klubról van szó, a londoniak már tudják, milyen BL-t nyerni, mi pedig szeretnénk megtudni” – mondta Blanc.

A PSG az előző idényben megnyerte a bajnokságot, a francia kupát, valamint a Ligakupát, aztán nyáron ehhez még hozzácsapta a francia Szuperkupát is. Blanc a mostani idényre a bajnokságot és a BL-t jelölte meg prioritásnak, de más feladatok is várnak az együttesre, amely szerda este a Ligakupában a St. Etienne ellen lép pályára.

A PSG hazai győzelmére a szorzó 1.20, a döntetlenre 6.00, a St. Etienne sikerére 15.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply